Byrålivet | Praktik/Internship

10 anledningar varför du ska söka praktik på en webbyrå

Av Linda Axelsson | 30.09.16

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Funderar du på att söka praktik på en webbryå?

Är du nyfiken på hur det är att praktisera på en webbyrå? Jag har listat 10 anledningar varför du ska söka praktik på en webbyrå, närmare bestämt iGoMoon -en hybridbyrå som ständigt är på jakt efter nya talanger. Här kan du läsa om vad du kan förvänta dig av en praktikperiod på iGoMoon.

Har du missat att läsa om vår första vecka här på månen? Läs om den här!  

Inte praktikant, utan handledare? Varför sa du inte det? Läs de här tipsen och bli en bra handledare till praktikanter


1. Du kommer göra misstag

Men det gör ingenting. För det är så man lär sig. Med stöttning från besättningen får du flaxa fram på egna vingar och fatta egna, tuffa beslut. Känslan av att någon tror på en gör att man vågar försöka, speciellt när man vet att det är helt okej att misslyckas. 

 

2. Du kommer bli rädd

Över hur fort du utvecklas. Nya utmaningar och möjligheter presenteras dagligen på skeppet, det är upp till dig att hoppa i rymddräkten och utmana tyngdlagen. För att bli riktigt crisp måste du hela tiden utmana dig själv och inte vara rädd för att ta tillvara de möjligheter som presenteras. 


3. Du kommer ha väldigt lite fritid

För du kommer inte vilja gå hem. Passionen för det man gör på månen driver besättningen framåt och då har man sällan lust att kasta in handduken för att klockan slår 17:00. Sedan ska vi inte sticka under stolen med att produktiviteten ibland sjunker och skämten ökar, ju fler varv stora visaren tickar efter 17. 

 

4. Du kommer få ont

I fingrarna, för att du konstant vispar.
Vispa är ett uttryck myntat av Erik som går varmt här på kontoret. Det betyder att man gör någonting vilket vi alltid gör på månen, att rulla tummar är en olat vi inte känner till. Har man en kvart över vispar man fram någonting, precis som jag gör nu - sitter på lunchen och vispar fram ett tjusigt inlägg till bloggen.


5. Du kommer inte ha roligt på fritiden

I alla fall inte lika roligt som du har på jobbet. En magisk blandning av bland annat norrland, djurgårdsfans, basketproffs, forwardspelare, kvarghatare och rockfanatiker gör den här arbetsplatsen till den absolut bästa - om du vill ha roligt på jobbet. Företagskulturen är något utöver det vanliga och som mycket annat bottnar det i passionen för det vi gör.

 

6. Du kommer servera kaffe

För att du vill bjuda tillbaka den du fick serverad till dig igår. iGoMoon ser på oss praktikanter som en extra resurs där det inte finns något som heter “praktikantjobb”, där vända papper utgör en stor del av det dagliga arbetet. Som praktikant har du samma förutsättningar och möjligheter som de anställda. Det som ligger till grund för arbetsfördelningen är inte anställd/praktikant utan förmåga/kunskap.

 

7. Du kommer inte få så mycket cred

Som du får om du åker till månen. För man mår sällan så bra som när man får beröm eller positiv feedback och man utvecklas sällan så bra som när man får konstruktiv kritik. I min mening är det här den främsta anledningen till varför iGoMoon är ett företag att växa på. Varje åstadkommande uppmärksammas, stort som litet. Når man inte hela vägen fram får man konstruktiv kritik och belönas för insatsen. 

Av egen erfarenhet har många företag stor utvecklingspotential när det kommer till att stötta och uppmärksamma sin personal (och praktikanter!).

- 10 av 10 toasts till iGoMoon! 

"Jag tycker att vi känns uppskattade och omhändertagna, det gör att man vill ge tillbaka och jobba lite hårdare. Det märks att de anställda trivs och det är svårt att inte trivas själv."

RundKevin.png

Kevin Nordling
Praktikant iGoMoon, webbutveckling

 

8. Du kommer inte få gå på fjärilssafari

Men du får en sittplats i raketen, vilket betyder att får du ta del av en otroligt spännande resa med slutdestination långt ovan stjärnorna. iGoMoon är en byrå på frammarsch och som praktikant får du ta del av denna odysseé. Jag kan bara tala för mig själv men jag känner mig väldigt privilegierad.


9. Du kommer inte få utlopp för dina ideér

Om du inte delar dem. På iGoMoon välkomnas och uppskattas alla deér och förslag. Det är lätt att bli hemmablind och att lyssna till input utifrån är alltid en god idé.

Alla vill vi känna att vi är en del av ett större sammanhang, att vi bidrar och gör avtryck. Vi vill känna att våra ideér tas på allvar och används. iGoMoon ser ingen skillnad på praktikant och anställd och tillvaratar alla förslag och välkomnar alltid nytänk.


10. Det kommer sluta i krig

Om mysrummen. För att de är så mysiga att merparten av besättningen vill sitta och jobba i dem. Att spelstationen är installerad i ett av mysrummen kan eventuellt ha ett finger med i spelet.

Vill du få klös på praktikintervjun? Fråga vem som är bäst på Mortal Combat.

 

Checklista: 8 saker att tänka på för att välja rätt webbyrå

 

Åtta veckor kvar

Tiden går fort när man har roligt. Idag har jag, Kevin och David varit här i två veckor, vilket innebär att vi endast har åtta veckor kvar att utöva magi på. Denna veckas lärdomar bestod bland annat av:

  • Frosseri vid kinabuffén = matkoma de luxe.
  • När man fluktar på tavlan och vid första anblicken tror att vi haft besök av en dagisgrupp, är det bara Erik som ritat sina hieroglyfer.
  • När batterierna tar slut i Magic Mouse ska de inte kastas, de är uppladdningsbara.
      

Jag hoppas att dessa 10 anledningar har gett dig en bättre uppfattning varför du ska söka praktik på en webbyrå och iGoMoon. Nu ser vi fram emot en ny vecka och vi har många, spännande projekt i luften. 

Kommentera gärna nedan om du har några frågor kring det här blogginlägget, och stay tuned!

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

 

Av Linda Axelsson

Project Coordinator

Purr, purr purr. She’s the crazy cat lady who loves structure and always strives for purrfection.
Projektkoordinator

Purr, purr, purr. Hon är den galna kattjejen som älskar struktur och drivs av purrfektion.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!