Inbound Marketing | Blogging

4 anledningar varför ditt tjänsteföretag måste blogga

Av Carl Alin | 24.03.17

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Det finns idag en disskussion om huruvida bloggning är relevant för dagens ökande marknadsföringsklimat inom sociala medier. "Behövs det en blogg? Kan vi inte bara uppdatera vår Facebookstatus med nya saker?" - svaret är nej.

Din blogg är en viktig del i er verksamhets content marketingstrategi. Oavsett om du är ett litet tjänsteföretag eller en global koncern, måste ditt tjänsteföretag ha en blogg. 

 

Din blogg hjälper ert tjänsteföretag med att:

  1. Driva mer trafik till din hemsida
  2. Öka din sökmotoroptimering (SEO)
  3. Positionera ditt varumärke som branschledande
  4. Förbättra och utveckla kundrelationer via hemsidan

 

Läs hela inlägget. 

 

Driv-trafik-till-din-hemsida-genom-bloggning.jpeg

 

Driva mer trafik till din hemsida 

Din blogg skapar en möjlighet att ge relevant innehåll till din målgrupp. Använd bloggen som en marknadsföringstaktik för att driva besökare till din hemsida.

 

Tänk så här: ditt företag kanske använder Facebook, TwitterLinkedin eller andra sociala kanaler. Utnyttja dessa kanaler och länka från dina blogginlägg till de sociala kanalerna. Ge dina följare en anledning att besöka din hemsida.

En annan viktig möjlighet är att använda interna länkar som direkt tar dina läsare från dina blogginlägg till andra artiklar/sidor på din hemsida. På det här sättet kan du guida läsaren till en specifik sektion på er hemsida som kan hjälpa dem att hitta lösningen till deras problem, eller ta vara på en möjlighet. 

 

forbattra-din-sokoptimering.jpg

 

Förbättra din sökmotoroptimering

Du har säkert hört att en blogg kan öka din SEO (search engine optimization). Färskt innehåll är nyckeln till att slå dina konkurrenter på SERP (search engine results page, exempelvis Google). Genom att använda nyckelord, ämnen och kategorier i dina bloggartiklar, kan du strategiskt förbättra möjligheten att bli upptäckt av din målgrupp. 

Oavsett om du aktivt använder nyckelord i ett blogginlägg, kontinuerligt bloggande om din verksamhet, industri, produkt, tjänster eller målgrupps livsstil, är alla bidragande faktorer som naturligt ökar chansen att bli upptäckt i det generiska sökresultatet.

För sökmotorer är nyckelord ALLT. Det är den igenkännande faktorn som gör att exempelvis Googles spindlar kan hitta just ditt blogginlägg i sitt gigantiska nät. När dessa identifierar ett sökord som är optimerat på rätt sätt, träffas det och beroende på relevans och användande presenteras det i sökresultatet.

Vill du veta hur du kan SEO-optimera ditt blogginlägg? Läs mer här om hur du rent tekniskt optimerar ditt blogginlägg

 

positionera-ditt-foretag-som-branschledare.jpeg 

 

Positionera ditt varumärke som en branschledare

Tydliga och välskrivna blogginlägg porträtterar ditt företag som en branschledare. Genom att skriva om relevanta ämnen och visa prov på din kunskap som rör din marknad, bygger du trovärdighet samtidigt som du marknadsför din verksamhet, tjänst och/eller produkt.

 

Om du exempelvis arbetar inom retail, skriv blogginlägg om produkterna/tjänsterna du säljer. Det kanske är underförstått, men självklart ska du inte ha en säljande ton, utan du bör istället skriva för att utbilda, hjälpa och vägleda företagets målgrupp. På det här sättet kommer din målgrupp lära känna ditt företag som en trovärdig källa till kunskap och för de produkter som de är ute efter.

 

Jobbar du inom B2B? Fokusera istället på att skriva artiklar som innehåller forskning och research för att argumentera för din sak. Det här visar på att du är villig att göra din hemläxa för att kommunicera något som din målgrupp är intresserad av att lära sig mer om.

 

En annan viktig notis är att du som företag skapar förtroende. Desto mer du visar på att ditt företag är villig att utbilda och förmedla kunskap till din målgrupp, desto större är chansen att besökarna kommer lita på din tjänst eller produkt. Det här kan i sin tur skapa ett potentiellt högre värde för din målgrupp. Detta är extra viktigt för företagets säljavdelning, vilket du även kan läsa och lära dig mer om här

 

 forbattra-dina-kundrelationer.jpeg

 

Förbättra dina kundrelationer genom din blogg

En blogg kan även användas som en källa för att förbättra och utveckla kontakten med en redan etablerad kund. Genom att din kund har direkt anknytning till dig som leverantör via ditt företags hemsida, kan dina kunder lära känna din verksamhet, produkt och/eller tjänst på din digitala hemmaplan.

 

Förtroende spelar roll. Dina kunder gillar att vara informerade och de uppskattar att du utbildar dem. Förse dem därför med rätt verktyg för att underlätta deras vardag och du har potentiellt fler kunder som väntar i kö!

 

Precis som du kommunicerar med dina kunder på sociala medier, där du aktivt svarar på dina följares frågor och kommentarer, kan din blogg fungera på samma sätt. Om dina kunder har frågor om en viss typ av produkt eller tjänst som du skriver om, se till att vara så mottaglig som möjligt!


Nedan är ett exempel på hur min kollega Erik Rörström interagerar med våra läsare i det här inlägget:

vikten-av-att-kommunicera-via-bloggen.png

 

Olikt sociala medier, så lagras det som skrivs på en blogg betydligt längre över tid. De kommentarer som lagras på din webbplats och i din blogg kommer vara mycket längre än en respons på Twitter eller en kommentar på Facebook. Varför?

Jo, dessa kommentarer indexeras i sökmotorer på ett annat sätt än vad interaktioner på sociala medier gör. Dessutom kan dina besökare på bloggen se ditt företags interaktion med sina läsare.

 

Jag hoppas att du nu förstår varför ditt tjänsteföretag måste blogga och hur du kan använda en blogg för att driva mer trafik till din hemsida. 

Vill du veta mer om bloggning? 

Ladda ner vår guide där vi har samlat våra bäst tips på hur du skapar en trafikdrivande företagsblogg: 

9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!