Blogging

6 skäl till varför ditt företag måste börja blogga 2017

Av Carl Alin | 15.12.16

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Företagsbloggning är inte längre ett alternativ för din verksamhet. Det är ett måste. Din blogg, rätt använd, är ett starkt marknadsföringsverktyg, fylld med industrinyheter, insikter och värdefullt innehåll, riktat till din målgrupp. 

Har du inte kommit igång med att blogga? Det är aldrig för sent att börja. För att hjälpa dig komma till skott har vi listat 6 skäl till varför ditt företag måste börja blogga. 

6-skäl-till-varför-ditt-företag-måste-blogga-2017.jpg 

1. B2B marknadsförare som använder en blogg får 67 % fler leads jämfört med dem som inte bloggar (Hubspot)

En av fördelarna med att ditt företag bloggar är att du kan attrahera kvalitativa leads - även när du inte jobbar! Desto mer en lead har kontakt med dig, desto större är chansen att besökaren blir en kund. Du kommer att bli förvånad över hur många fler leads ditt företag får, om du producerar värdefullt content på en kontinuerlig basis.

Dina äldre bloggar (för du kan ha flera olika) kan även dem skapa uppmärksamhet, så länge innehållet är relevant och svarar på din målgrupps vanligt förekommande frågor. Därför är det viktigt att du konsekvent uppdaterar dina gamla bloggar så att de kontinuerligt fortsätter driva kvalitativ trafik.

Om du vill lära dig mer om hur bloggning kan driva trafik till din hemsida rekommenderar jag inlägget: Så ökar du trafik till din hemsida genom ditt företags blogg

 

2. Företag som prioriterar bloggning är 13 gånger mer sannolika att få uppleva en positiv ROI (Hubspot)

Företag som bloggar kontinuerligt är svåra att missa. Bloggning hjälper dig nämligen att öka chansen att ni blir sedda online. Blogging ökar din digitala räckvidd, och hjälper dig att generera dig leads du inte visste var nåbara - utan hjälp från reklam eller dina säljare, samtidigt som den arbetar "around the clock".

 

3. Vid 2020 kommer konsumenter att hantera 85 % av deras relationer utan att prata med en människa (Gartner)

Det här betyder att ditt företags målgrupp sannolikt kommer göra sin egen research om ditt företag, redan innan din första kontakt med dem. En av de absolut enklaste sätten för dem att lära sig sig om ditt företag är att de upptäcker er via bloggen.

När besökarna väl har hittat bloggen kan du hjälpa dem att influera och motivera deras köpbeslut.

 

6-skäl-till-varför-ditt-företag-måste-blogga-2017-.jpg

 

4. Den enda kostnaden för bloggning är...wait for it...din tid!

För att veta hur mycket tid ditt företag behöver för att dedikera sig åt bloggning, behöver du göra en konkurrensanalys. Frågor som; hur ofta bloggar era närmsta konkurrenter? Två gånger i veckan? Flera gånger dagligen? Aldrig? För att din marknadsstrategi ska prestera bättre än konkurrenterna, behöver din bloggstrategi även den prestera bättre.

När du väl har kommit fram till hur ofta ditt företag ska blogga, behöver du ta reda på vilka resurser som finns internt. Kan du hantera detta själv? Eller behöver du anställa en person för att exklusivt ägna sig åt att blogga?

Många företag gynnas av att flera anställda bidrar med x antal minimum blogginlägg per månad. Den här lösningen hjälper bloggen att fyllas med värdefullt innehåll, bidrar med flertalet olika röster, perspektiv och sätter inte en anställd i en onödig arbetsbörda.

 

5. Företag som bloggar får 97 % fler länkar till deras webbplatser (Business 2 community)

Det lönar sig att producera tillförlitliga och relevanta industrinyheter till dina besökare. Det kommer inte enbart förbättra ditt rykte, utan också utöka länkarna till din webbplats.

När andra aktörer märker att ditt företags content är förtroendeingivande och hjälpsamt, kommer dem inte tveka att vilja dela med sig av det. Konsekvent leder det här till att deras besökare kan komma att besöka ditt företags webbplats och det finns då en möjlighet för dig att skapa egna relationer med dem.

 

6) Bloggar rankas som den 5e mest betrodda källan för information online (Search engine people)

Bloggar har en personlig touch. Av den här anledningen anses dem som en betrodd källa av information. Din företagsblogg har en möjlighet att förlänga ditt varumärke och visa upp din personlighet, vilket reflekterar företagets mänskliga sida. Genom att vara den första aktören att prata om nyheter som rör ditt företags bransch och industri, kan du naturligt skapa ett bättre rykte. Att agera som en "influencer" i din bransch kan väl knappast vara en dålig sak?

 

Börja blogga idag

Jag hoppas att dessa 6 skäl motiverar dig att börja blogga, eller ta ditt företags bloggande till en ny nivå för 2017. För det är inte svårare än vad man gör det till, skaka loss och hämta kraft - bloggning är här för att stanna. 

 

Läs mitt inlägg Börja blogga och ladda ner vår guide: Börja Blogga - 9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg, och börja på ett första utkast redan idag!  

9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!