Inbound Marketing | Blogging | Rekommenderad

Börja blogga och skapa mer trafik till din hemsida

Av Carl Alin | 18.11.16

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Vi märker att allt fler företag som vi jobbar med har två tydliga problem:

1. Driva trafik till sin hemsida

2. Konvertera nuvarande besökare till leads

Lösningen på båda de här problemen är att börja blogga, men innan du börjar skriva ditt första inlägg måste du förstå att det är många faktorer som påverkar ditt företags "bloggframgångar". 

 

I det här blogginlägget får du lära dig hur du lockar nya besökare till din hemsida som sedan konverteras till leads. 

OBS, innan du börjar:

Vet du vad företagsbloggning är? Om inte, föreslår jag att du läser det här inlägget om "the basics" varför man bör blogga som företag.

 

Hur kan bloggning skapar mer trafik till min hemsida?


Sträck upp handen om du vill skapa mer trafik till hemsida? Härligt, då har du hamnat rätt.


Tänk på hur besökare kan tänkas komma till din hemsida:


De skulle kunna skriva in namnet på ditt företag i deras webbrowser (Chrome, Firefox, Explorer etc), men det är oftast en publik som redan existerar och känner till er som företag. För denna grupp är ni redan kända, ni existerar på deras radar och dessa besökare ökar inte er trafik.

 

Ni skulle kunna betala för e-post listor (vilket jag inte rekomenderar): Skicka iväg massutskick och hoppas på att människor öppnar och klickar på det ni vill att de ska klicka på. Det här är dyrt och aningen oetiskt, eller vad tycker du?


Ni skulle kunna betala för trafik genom att betala annonser (Google Adwords), vilket inte är oetiskt  -Men dyrt. Så fort du slutar betala för dina annonser, så slutar simultant trafiken också.


Hur kan du skapa mer trafik? Kort och gott handlar det om att:

 

  • Blogga 
  • Dela dina inlägg via sociala medier och sökmotorer.

 


Tänk över hur många sidor du har på din hemsida idag. Förmodligen är det inte en uppsjö, eller hur?

Hur ofta uppdaterar du dessa sidor? inte så ofta, eller hur? (Hur ofta behöver du t ex uppdatera en “Om Oss”-sida? Inte så ofta…)


Bloggning hjälper till att lösa båda de här problemen.

Varje gång du skriver ett blogginlägg indexeras en till sida på din hemsida, vilket betyder att det finns en möjlighet att er hemsida kan synas i större omfattning i sökmotorer och driva mer trafik genom organisk sökning.

Google och andra sökmotorer uppmärksammar ny aktivitet (nytt blogginlägg) vilket gynnar er ranking i Googles sökresultat.

Vill du lära dig mer om sökmotoroptimering? Läs 9 enkla steg för att sökmotoroptimera ditt blogginlägg.

 

Bloggning hjälper också till att exponera ert företag via sociala medier. Varje gång du skriver ett blogginlägg skapar du även innehåll som människor kan sprida på Facebook, LinkedIn, Twitter och Pinterest, vilket kan bidra till att exponera ert företag till en publik som inte känner till er sedan tidigare.

 

Det fina med innehållet som produceras via bloggen är att det kan användas för att hålla igång din närvaro i sociala medier. Istället för att din sociala media manager (den personen som ansvarar för företagets sociala medier) hela tiden ska skapa splitternytt material för sociala medier, kan er blogg fungera som ett content-förråd.

 

Du stärker din sociala räckvidd med blogginnehåll och driver nya besökare till din blogg via sociala kanaler. De två, sociala medier och bloggen, gifter sig med andra ord riktigt bra!


Så, vad vad är den första fördelen med företagsbloggning? Det hjälper att driva mer webbtrafik och arbetar nära med sökomotorer och sociala medier för att lyckas med just det.

  

Inboundmarketing-4stages_1-attract.png

 

  

Hur kan bloggning skapar fler leads?

Nu när du har trafik som kommer till din hemsida genom din blogg, har du en möjlighet att konvertera den här trafiken till leads.

Precis som att ett nytt blogginlägg är en ytterligare indexerad webbsida, så fungerar ett nytt blogginlägg som en möjlighet att generera nya leads. Kort och gott handlar det om att erbjuda leads-genererande call-to-action (CTA) till varje blogginlägg. 

Dessa CTAs leder oftast till nerladdningsbara e-böcker, guider, webinar, anmälan till seminarier, föreläsningar...you name it. Dessa knappar kan leda till vilket content som helst som på något sätt tilltalar någon och som är villig att byta ut sin information för att få tillgång till det. I det här inlägget lär vi dig hur du SEO-optimerar ditt blogginlägg för att öka trafiken till din hemsida.

 

Hur fungerade trafik-till-lead konverting nu igen?

1. Besökaren kommer till hemsidan

2. Besökaren ser en call-to-action knapp om ett erbjudande

3. Besökaren klickar på call-to-action knappen och hamnar på en landningsida som innehåller ett formulär att fylla i med hens information

4.Besökaren fyller i formuläret, trycker på en "ladda ner" knapp och får sedan ett erbjudande

 

Om du scrollar längre ner i det här blogginlägget, så märker du att det finns en call-to-action knapp. Faktum är att 99,9 % av alla våra blogginlägg som publiceras innehåller en call-to-action knapp, vilket dina inlägg också borde göra.

På det här sättet kan du omvandla den trafik som kommer till din blogg till leads som sedan ditt försäljningsteam kan börja bearbeta. 

 

Inboundmarketing-4stages_2-convert.png

 

Notera här att varje läsare inte kommer att bli en lead. Men det är okej. Ingen konverterar 100 % av sina bloggbesökare till leads. Det viktigaste är att du börjar blogga, sätter upp tydliga call-to-action knappar till varje blogginlägg (se till att de uppmanar till stimulans!), tänker ut ett besökare-till-lead konverteringsmål och ser till att förbättra det varje månad. 

 

Vill du veta mer om bloggning?

Letar du efter sätt att starta en företagsblogg eller vill du investera mer tid och kunskap i en som du redan har idag? Tipsen ovan är en bra start men vill du ha mer kött på benen så har vi en blogg-guide som jag rekomenderar att du läser. 

 

 

9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg


Fler blogginlägg om bloggning:

 

 

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!