Praktik/Internship

En praktikants bekännelse på en webbyrå

Av Linda Axelsson | 25.11.16

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Sista veckan på webbyrån Månen

Vi går mot slutet av vecka 10 vilket betyder att vår praktikperiod på iGoMoon har kommit till ända. Det är med tunga slag mot tangenterna jag skriver sista blogginlägget för praktikanternas räkning. 

 

Trots att det känns tungt att lämna månen känner vi också en enorm tacksamhet gentemot våra engagerade handledare och övriga i besättningen, som i vått och torrt ställt upp för oss novisa praktikanter.

 

Vi har inte bara lärt oss hur man kodar en slideshow, utformar en blogguide eller håller i en designpresentation. Vi har också lärt oss vikten av gemenskap och att tillsammans är man starkast.

 

Vi är alla tre rörande överens om att praktikperioden har varit enormt lärorik och spännande, men framförallt väldig, väldigt rolig.

 

Nyfiken på hur vår resa startade? Läs om vår första vecka på månen

 

-Kevin, vad har varit roligast med att vara praktikant på en webbyrå? 

 

Det är mixen av allting som gör iGoMoon till den byrå den är som i sin tur har gjort praktiken till den grymma upplevelse det varit. Därför finns det inget specifikt jag kan peka på och säga att det här gjorde min tid eller det här var roligast här på iGoMoon.

 

Trots att huvudet har varit en enda röra när man lämnar kontoret så har jag varit taggad på att komma tillbaka dagen efter och fortsätta. Samtidigt har det varit påfrestande, utmanande och utmattande att hänga med i månlivet efter omställningen från slappa skoldagar. 

 

Det har varit ansträngande på allra bästa sätt och otroligt givande så jag har trivts som astronauten i zero gravity. Det är kanske just det som är iGoMoon, att hur jobbigt det än är och långa dagarna än blir kommer alla tillbaka dagen efter och ger järnet igen. Det måste jag säga har varit otroligt kul och inspirerande.

 

Läs det här inlägget om 10 anledningar att praktisera på en webbyrå

  

-Vilka lärdomar och insikter tar du med dig?

 

Det finns otroligt mycket jag kommer att ta med mig efter dessa 10 veckor på kontoret. Förutom allt från knep och råd gällande kodning och olika program till hur den nya kaffekokaren fungerar tror jag det som präglats mest med månstoft är vikten av bra och tydliga arbetsprocesser.

 

Jag tycker att arbetsprocesserna här på iGoMoon är klockrena för ändamålet och det blir konkret och tydligt för alla inblandade.

 

Det finns alltid sätt att utvecklas på, ett visst sätt behöver inte alltid vara det bästa och det finns säkert tusen olika sätt att att sätta upp en process på. På iGoMoon känner jag att jag har fått se och uppleva hur det kan göras på nära håll – och hur det görs mycket bra. 

 

 

 

rundkevin-1.png

Kevin Nordling
Webbutveckling

 

 

 

-David, vad har varit din största utmaning här på iGoMoon?

 

Det svåraste för mig har varit att inte ställa för höga krav på mig själv. Det är en viss omställning att gå från 22 timmar lektioner i veckan (där man ofta jobbar själv) till 40 timmar praktik (där man är en del av ett lag och man levererar resultat mot riktiga kunder.)

 

Det kan kännas frustrerande när man inte håller samma tempo som de övriga på kontoret, men som med de mesta kommer man in i det efter ett tag.

 

En annan stor utmaning när man praktiserar på Östermalm har varit att inte bränna hela studiebidraget på att käka ute.

 

 

-Vilka lärdomar, insikter och slutsatser tar du med dig från pratikten?

 

Jag har lärt mig hur viktig sammanhållningen är på en byrå. Det är ofta flera personer involverade i samma projekt och att då kunna samarbeta och ta hjälp av varandra är en förutsättning för att leverera ett bra resultat.

 

Jag har även lärt mig att möten inte är så mycket kostymer, långbord och ramlösa som det är glädje, framtidsvisioner och kanelbullar.

 

Kunder är vanliga människor precis som du och jag vilket man ibland glömmer bort. Det räcker ofta längre än man tror med en positiv inställning och en hög ambitionsnivå. Resten kan man lära sig på vägen. 

 

 

rund-david.png

David Lindgren
Webbutveckling & design

 

 

 

Vad har jag själv lärt mig och vilka insikter för jag vidare?

 

Att det är snabba svängar på en webbyrå, vilket har lett till att jag lärt mig att det är okej med lite oordning så länge det är ett strukturerat kaos. Jag har också lärt mig hur jag bäst strukturerar min tid och hur jag trollar fram tid som egentligen inte finns.

 

Jag har också insett att oavsett om det är ett investeringsbolag eller en förskola är kontentan densamma: ur kanelbullar och helhjärtade samarbeten växer relationer.

 

Kundrelationer är nyckeln till framgång och långsiktiga kundrelationer byggt på tillit resulterar i bra affärer och trevliga samarbeten. Ärlig och öppen kommunikation ligger till grund för bra (och förväntat) resultat. 

 

 

rund-linda.png

Linda Axelsson
Marknadsföring & projektkoordinator

 

 

 

Tack för oss!

Nu säger vi hejdå och återgår till skolbänken för att komplettera våra praktiska erfarenheter med ännu mer teori.

 

I våra ryggsäckar tar vi med oss iGoMoon's tre ledord: Be Brave, Stay Crisp and Have Fun. De har många gånger väglett oss genom de utmaningar som denna praktikberiod har presenterat.

 

Vi tackar iGoMoon och besättningen för en oerhört spännande, givande men framförallt ROLIG praktikperiod.

 

Praktikants2.png

  

Vill du göra samma spännande resa som vi? Sök praktikplats!

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

 

 

 

Av Linda Axelsson

Project Coordinator

Purr, purr purr. She’s the crazy cat lady who loves structure and always strives for purrfection.
Projektkoordinator

Purr, purr, purr. Hon är den galna kattjejen som älskar struktur och drivs av purrfektion.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!