Praktik/Internship

Följ iGoMoons praktikanter en dag på månen

Av Linda Axelsson | 15.11.16

Lästid: 10 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Följ med praktikanterna

från Medieinstitutet! Ni känner säkert igen oss från iGoMoons sociala medier och bloggen här på iGoMoons hemsida. Idag har vi varit här i åtta veckor och vi känner att det är dags att vi delar med oss av hur våra dagar kan se ut här på månen.


Nyfiken på hur en dag kan se ut som praktikant hos iGoMoon?


Häng med oss!

 

Är du som läser det här kanske en handledare? Läs de här tipsen och bli en bra handledare till praktikanter

 

David Lindgren, Webbutvecklare & Designer

 

 rund-david.png

 

Morgonkaffe & morgonmöte

En vanlig dag på iGoMoon börjar med att jag hänger av mig ytterkläderna, kopplar in min dator och hämtar en kopp kaffe. Innan jag sätter mig ner och börja grotta i design eller kod är det dags för ett morgonmöte. Alla på kontoret ställer sig upp och vi går igenom vad som gäller för dagen. Under dessa korta möten får man lite inblick i vad de andra gör och man ser också till att man hamnar på rätt spår direkt och vet vad som förväntas av en under dagen.


De flesta dagarna fortsätter sedan med att jag startar mina Adobe-program (Photoshop, Indesign och Illustrator). Indesign är det program jag använt mest under praktiken, men innan dagen är slut har jag ofta behövt använda alla program.


Jag tror att jag talar för de flesta på kontoret när jag säger att förmiddagarna bara swishar förbi här. Det är lätt att glömma bort tiden när man har arbetsuppgifter som hela tiden kräver fokus och där inga uppgifter körs på ”autopilot”. 


 

Finlir & påtår

Direkt efter lunch är det en taktisk kopp kaffe som gäller för mig innan matkoman slår till. Första halvtimmen efter lunch består oftast av att kolla igenom det jag gjort på förmiddagen för att se vad som kan förbättras. (Jag upplever att jag ofta kan se saker med lite andra ögon direkt efter lunch, då jag fyllt på med ny energi.)

Arbetsuppgifterna jag haft under mina veckor här har bestått av att designa ”content” i Indesign (oftast e-böcker), gjort wireframes, skapat ikoner, redigerat foton, skapat grafik till videos m.m.


 

Snabba puckar & högt tempo

Då jag spelar ishockey på fritiden drar jag ibland paralleller med det för att förklara saker. Precis som på hockeyplanen gäller det att samarbeta med sina medspelare här på månen.

 

Det kan vara snabba puckar och det gäller att hänga med i tempot men samtidigt vara fokuserad hela tiden på det man gör. Men den största likheten är nog ändå ”omklädningsrums-känslan”.

 

-Vi trivs ihop och vi firar framgångar tillsammans som ett lag.

 

 

 

Marknadsförare & Projektkoordinator

 

rund-linda.png


En dag är sällan den andra lik

Jag börjar alltid dagen likadant, jag kommer till kontoret 07:15, hoppar i mina monstertofflor, tänder ljus, brygger kaffe och inväntar resten av gänget. Bortsett från fasta morgonrutiner ser mina dagar ofta väldigt olika ut, det är ett strukturerat kaos med väldigt få icke-produktiva minuter om dagen -Vilket jag trivs väldigt bra med.

 

Med en fullproppad kalender börjar jag varje morgon med att prioritera och organisera mina uppgifter för dagen.

 

Innan jag organiserar min egen dag går vi igenom projekttavlan tillsammans så att alla är med i matchen kring vad som händer i alla projekt. Efter morgonmötet skriver jag på mitt blogginlägg fram till lunch, uppmanar till tokigheter för schyssta Instagrambilder och munhugger med övriga i besättningen.

 

 

Kundmöten & Instagramming

Efter lunch är det troligtvis ett kundmöte. Jag har i snitt ett kundmöte om dagen där min roll är projektkoordinator. Jag för protokoll som jag sedan meljar till kunderna innehållande deadlines etc. Jag har mycket mejlkontakt med kunderna och avlastar Erik som är projektledare. 


Efter mötet återgår jag till mitt skrivande som tillsammans med sociala medier utgör en stor del av marknadsföringsarbetet. Jag skickar iväg något mejl till en kund, bokar fotograf till en kundfotografering och postar en och annan bild på iGoMoons Instagramkonto.

  

 

Lekstuga & hårt arbete går parallellt

Det hör inte till ovanligheten att någon plötsligt kommer sjungandes in i kontorslandskapet och bjuder på något halvstelt dansmove, en annan hakar på och stämningen är total. Det är så underbart fritt och glatt här på kontoret, en arbetskultur där hårt arbete och lekstuga går parallellt med varandra.När jag går hem för dagen har jag i genomsnitt:

  • Bryggt två kannor kaffe
  • Rättat tre särskrivningar från vår VD
  • Tagit två Instagrambilder
  • Beställt 15 omöjliga PS projekt av vår AD 
  • Haft ett kundmöte
  • Blivit minst tio erfarenheter rikare.

 

 

Är det fredag står fredagsskål på schemat efter 17. En skumpaskål som började som en engångsgrej och numer är halvt obligatorisk och väldigt standard.

 

 

Kevin Nordling, Webbutvecklare

 

rundkevin-1.png 

 

Mjukstart & kodning

Mina dagar börjar precis som för mina medpraktikanter med en kopp kaffe när man kommer till kontoret. På måndagsmötet går vi alla igenom allt från projekt till inhandling av mer mjölk.

 

Den mjukstarten är behövlig och sätter ett positivt intryck för den kommande veckan. Resterande dagar är det pang på direkt från när man tagit första sippen kaffe.

När jag kommer in till kontoret vet jag allt som oftast vad jag behöver göra. Då jag sitter och kodar dagarna i ända så fortsätter jag på samma projekt från dagen innan.

 

Stöttning & utveckling

Förutom att vispa kod under dagarna så går mycket tid åt att ändra, ta bort och lägga till redan borttagen kod. Det är en process som tar tid och ju mer man ser de saker man bygger ta form så kommer insikten att vissa idéer var bra och andra helt fel

 

Som utvecklar-praktikant så stöter jag på problem varje dag så det är skönt att jag kan rycka tag i en annan utvecklare på samma sätt som alla kan rycka tag i oss praktikanter om det skulle vara någonting.

 

Även om alla vill hjälpa till så tror jag att det är arbetskulturen här på kontoret som gör att man känner att man kan fråga, många gånger, varje dag (vilket jag också gör) utan att känna att man stör.

 

 

Välkommen till byrålivet

Till en början var det en hård omställning från skola och byrålivet. Det är 100% fokus hela dagen och lunch tar man när det passar. Även om man försöker ta en timmes lunch för sitt eget bästa så blir det ofta inte så.

 

Dagarna är längre men man hinner inte ens reflektera över det innan man stiger ut ur dörren på eftermiddagen, och först då man inser att man är helt slutkörd i huvudet.

 

Den senaste veckan har varit väldigt tuff men ändå så givande. Vi är nära en lansering av en hemsida jag har byggt och det har varit mycket korr och småfix sent in på kvällarna.

 

”Välkommen till byrålivet” sa vår kära VD Mattias till mig veckan innan den här perioden började. Byrålivet tog emot mig och nu i efterhand tackar jag för de sena kvällarna, för det är både kul och spännande att få vara en del av just den här byrån.

 

  

Två veckor kvar

Nu vet ni vad vi ägnat våra dagar åt under de senaste åtta veckorna. Det är bara två veckor kvar för oss här på månen och vi kan å ena sidan inte förstå vart tiden tagit vägen. Det känns som att det var igår vi praktikanter träffades på odenplan och tillsammans stapplade (nervöst) in på kontoret för första gången. 


Tittar vi tillbaka på de första stapplande månstegen och allt vi hunnit med under resans gång kan vi å andra sidan inte förstå att det 'bara' gått åtta veckor.

Psst..! Du har väl inte missat tio anledningar att praktisera på iGoMoon?

 

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

Av Linda Axelsson

Project Coordinator

Purr, purr purr. She’s the crazy cat lady who loves structure and always strives for purrfection.
Projektkoordinator

Purr, purr, purr. Hon är den galna kattjejen som älskar struktur och drivs av purrfektion.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!