Kultur | Byrålivet | Foretagskultur

Första veckan 2018 avklarad

Av Carl Alin | 12.01.18

Lästid: 10 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Äntligen är alla tillbaka på månen efter två veckors välförtjänt julledighet. Vi har haft det relativt lugnt och fokuserat på att hitta tillbaka till rutinerna igen. Men bara för att dubbelkolla – vad har gänget gjort första veckan 2018 egentligen?

Carl – Inbound Marketing Consultant som vilat upp sig i Vietnam
Att komma tillbaka efter en julledighet som mest handlat om att bada i havet, sola och dricka paraplydrinkar är minst sagt en uppförsbacke. Nästan så att det är en käftsmäll att hitta in i rutiner, mötesbokningar och värdeskapande aktiviteter.

Men bara nästan – jag har faktiskt längtat tillbaka. Det är otroligt roligt att vara igång igen och med flaggan högt i topp satsar vi på att göra 2018 till ett riktigt pangår. NU KÖR VI!

Om en vill bli påmind om hur härligt man kan ha det i värmen, snarare än i kalla och kolsvarta januari, kan man provocera sig själv till dess proppskåpet brinner genom att spana in några av Carls Vietnam-bilder här...

Isabelle – Utvecklarpraktikant som sliter sitt hår (for now)
Den här veckan har jag försökt hitta tillbaka till jobbrutiner efter att ha varit en soffpotatis hela ledigheten. Jag har fortsatt jobba (läs: slita av mig håret) med en email template för en kund. Det har varit, och är, rena utmaningen att jobba med hur webben såg ut för tjugo år sedan, att försöka förstå tabeller och varför saker inte fungerar. Men det går framåt!

Friyay första veckan 2018 på månen...

Linda M – Utvecklarpraktikant som fokuserar på sitt examensarbete
Jag har gästspelat en del den här veckan: värmt diverse stolar och druckit kaffe, men framför allt jobbat på mitt examensarbete till Medieinstitutet. Jag försöker lära mig ett nytt ramverk i anslutning till detta vilket har medfört en del huvudbry, samtidigt som det är askul. Erik, bless his soul, har hjälpt till när jag kört fast.

Den 29 januari kommer jag tillbaka för ytterligare en praktikperiod, denna gång en 15 veckor lång sådan. Det ser jag fram emot!

David – Video Editor som går in i nya året med skarp laddning
Den här veckan har jag i princip bara fokuserat på att utveckla grafik till vloggen, samt effektivisera dess arbetsprocess. Det sker många förändringar där just nu, vilket snart kommer att synas i avsnitten – både vad gäller utseende och hur ofta vi publicerar!

David har för övrigt en sjukt ambitiös Insta där ni kan följa hans vardagsbestyr, både på jobb- och privatsidan. Att han är pepp på ett nytt år behöver knappast skrivas ut om man kollar in hans Insta-storys.

Linda A – Projektledare som kickar igång året i rutinerad stil
Önskar det fanns något actionladdat att dela med mig av men jag har inte gjort något revolutionerande alls! Första veckan brukar det handla om att helt enkelt återuppta kontakten med kunder och se till att projekten rullar igång igen. #MicDrop

Är katter din grej? Gillar du att se dem ligga och slappa eller ta det allmänt lugnt? I sådana fall har Lindas katt, Eddie, ett eget Insta-konto helt i din smak

Det är tydligt vad som prioriteras första veckan 2018.

Martin – FrontEndare som hoppade in i elden direkt
Kära dagbok. Måndagen var en dag som gick till historien som den första av dagar 2018 jag jobbade. Men vad betyder egentligen “jobba”? Wiktionary beskriver det som "sysselsättning som ger försörjning och som oftast är nödvändig och tillräcklig för detta".

Det är väl inte riktigt så jag skulle beskriva mitt jobb, men man får väl lita på Wiktionary i det här fallet. På spanska heter jobb "empleos" och på tyska heter det "jobs". Men vad heter det på turkiska? Det är enkelt att kolla upp via Google Translate. Det heter "işler". Nu är det redan fredag, och jag är återigen på mitt işler. Veckan har kantats av jobb (işler på turkiska).

Skämt åsido, det har varit full gas från första stund! Vi lämnade 2017 med några övergående projekt som jag högg tag i direkt. Så istället för att påbörja det nya året med helt fräscha sådana hoppade jag in där vi slutade, vilket betyder att flera sidor förbereds för lansering. Det innebär jobb med allt från korr, till nya funktioner som vi enats om.

Så veckan har bestått av mindre design och mer kod. Snart lanseras millenniets fetaste fintech-sajt, och strax efter det kommer Finlands främsta rederi få en uppfräschning som saknar motstycke i modern tid. Stay tuned...

Erik – Ständigt busy CTO 
Första veckan efter semester handlar alltid om att kicka igång: boka upp kunder för nystart efter ledighet, fånga upp leveranser som gjorts innan jul och ta upp säljkontakter som vill “höras efter semestern”. Så det är vad jag har gjort, helt enkelt. Inga fyrverkerier direkt, men minst lika viktigt.

Ia – Inbound Marketing Consultant som börjar i zen mode
Jag har haft en väldigt lugn startvecka, med mindre copyjobb och internt contentarbete. Annars har jag fokuserat på att ta ytterligare en certifiering i HubSpot som jag provocerande nog flunkat i. När det här skrivs ska jag ta testet igen om 20 minuter…

Edit: I did it! Am now ruler of HubSpot and all its domains! #NyExad

Göran – Webbutvecklare som varit sjuk typ hela veckan
Så på västfronten intet nytt vad gäller honom. Fast han var faktiskt på plats idag. Han får mer utrymme nästa gång!

Mattias och Martin Roos första veckan 2018!

Mattias – VD och allmän kontorsmiljö-välgörare
Min officiellt sett första vecka har mestadels bestått av planering inför vår kickoff i början av februari.

Då tar vi med oss Tommy Roos från Mindset, som ska hjälpa oss att bygga vidare på vår värdegrund och koppla beteenden till våra värdeord: Be Brave, Stay Crisp and Have Fun. Dryga dygnet är vi borta och destinationen är än så länge hemlig, till hela kontorets förtret…

Om det mot all förmodan finns någon som missat att Mattias driver en vlogg som går under namnet Månresan så vill vi såklart bedyra den vår kärlek och tipsa alla entreprenörsintresserade! #Månresan hittar du här.

Alessia – Tidigare designpraktikant som numera jobbar på timmar
Den här veckan har jag jobbat med att lära mig InDesign, ett program jag är ganska ny i. Målet är att kunna hantera alla Adobe-program på professionell nivå, så den här veckan blir startskottet för hela den processen. En väldigt bra start på året helt enkelt!

Anton – FrontEndare som gör sin första vecka på månen
Jag sattes direkt på att designa och implementera diverse spännande funktioner, vilket var en kul start på året och nya jobbet eftersom jag fick fila på både mina design- och programmeringskunskaper.

Andreas – AD som längtat tillbaka till morgonmys på kontoret
Huvudsakligen har ju den här veckan handlat om att träffa kunder, se till att projekt som redan löper på fortsätter på ett bra sätt trots ledigheten, och att starta upp nya projekt.

Dels har vi till exempel ett webbplats-projekt med Quinyx som börjar övergå i mer löpande produktion och stöd (+ pingis-AW), samt ett webbplats- och profilprojekt som vi just drar igång.

Så det är ju superkul att vara tillbaka. Visst är det gött att vara ledig, men man saknar ju att sätta sig med datorn på morgonen, en finfin kopp kaffe i näven och småprata lite med alla som droppar in. Känna att man är IGÅNG liksom.

Andreas är taggad redan första veckan 2018.

Veckans virvelvind
Här tipsar vi om saker som på ett eller annat sätt virvelvindar hjärta eller hjärna. OBS det kan vara precis vad som helst så keep an open mind osv...

Den här veckan är det kampanjen #BetterPrints som vill visa framförallt H&M hur enkelt det är att göra rätt med tröjtryck. På nya kampanjsajten www.onemillionbetterprints.com kan besökare slumpa fram en annan text till tröjan som blivit så omtalad senaste veckan. Målet är en miljon framslumpade texter. Läs mer om kampanjen hos Resumé här.
Läs mer om vår företagskultur

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!