Byrålivet | Praktik/Internship

Första veckan på månen som praktikant

Av Linda Axelsson | 23.09.16

Lästid: 8 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Här sitter jag och har kakmonsterstrumpor på mig.


Ganska knepigt val av ingresstext, tänker ni säkert, och jag är beredd att hålla med. Men den har faktiskt ett syfte annat än att väcka intresse. En av mina största utmaningar här på månen är att bli modigare och mitt första stapplande steg i rätt riktning är att våga bli mer personlig. 

Vad kan vara mer personligt än att ta upp sina kakmonsterstrumpor i ingresstexten?


Är du en handledare? Läs de här tipsen och bli en bra handledare till praktikanter

En turbulent resa


Min resa började med en kraschlandning. Mitt lokalsinne är inte det bästa, i princip helt obefintligt om jag ska vara riktigt ärlig. Med det sagt blev det en ganska turbulent första resa till månen (från Hötorget T-bana). Med GPS:en i högsta hugg och ny MacBook i väskan nådde jag (efter några mindre bra vägval) min slutdestination. Väl inne på kontoret kände jag att resan hit var mer än värt turbulensen.


Så, vem är hon i kakmonsterstrumporna och vad gör hon här på månen egentligen?


Jag och Kapten Mattias har tillsammans vispat ihop en riktigt crisp planering för min tid här på månen. Med Inbound Marketing och sociala medier i fokus tar jag sikte mot horisonten och kastar av mig armpuffarna. Stunden är kommen och jag är SÅ redo! Idag har jag haft privilegiet att vara här i en vecka och för att summera veckan som varit har jag tagit hjälp av mina klasskamrater Kevin och David som är praktikanter samtidigt som jag här på iGoMoon. Vi kommer från Medieinstitutet och ska vara här i tio veckor. De är däremot inte här för att bli Inbound Marketing gurus utan för att knacka kod i form av utveckling och design. De har också en riktigt crisp planering fast med Erik vid rodret.

 

Läs om 10 anledningar att praktisera på iGoMoon

 

Praktikanterna talar ut


iGoMoon företagskultur sammanfattas med tre ledord;

  1. Brave
  2. Crisp
  3. Fun

Under vår första praktikvecka har vi fått chansen att smaka på innebörden av de tre.BRAVELinda

Folk stavar ofta ordet utmaning fel, de skriver omöjligheter, problem eller svårigheter. Här på månen är det tydligt att man istället ser på utmaningar som ett sätt att utvecklas, såväl företagsmässigt som peronlighetsmässigt.

 Redan första dagen förstod jag att man måste vara modig för att få sittplats i raketen. Gemenskapen och lagandan är stark här vilket gör att man vågar ta det där extra klivet.Kevin
Redan från dag ett har det varit full fart här på iGoMoon. Attityden på kontoret utstrålar sammanhållning och självsäkerhet som smittar av sig, så när jag redan dag två blev ombedd att mejla en kund med annonsförslag jag tagit fram blev svaret javisst. (Jag den gröna praktikanten som bara varit där en dag). Känslan att ha kontoret bakom sig gör att man själv tror på sig själv och vågar gå utanför sin lilla comfort zone.

David
Ibland när man ställer ja eller nej frågor så får man svaret "visst, testa!" istället för ja eller nej. Jag känner att man vågar testa sina idéer och det är egentligen ingenting som är förbjudet eller fel. Det känns som ett modigt och utvecklande arbetssätt av företaget.Crisp

Linda

En gemensam nämnare här på iGoMoon är talang. Det finns ingen tydlig definition av ordet talang och det är just det som är tjusningen. Alla människor har sin egna speciella talang och det är viktigt att man tar tillvara på just den. Här på månen arbetar alla mot ett gemensamt mål där var och en bidrar med just sin fallenhet. Det är därför slutresultatet blir så bra som det blir.För att fortsätta att vara bra på sin gebit gäller det att man välkomnar utmaningar och har viljan att ständigt utvecklas. Det finns alltid möjlighet till förbättring och det är viktigt att man ständigt följer utvecklingen - speciellt i den här branschen där magi kan ske över en natt. Man måste helt enkelt hålla sig crisp.Kevin


Crisp är ett ord man hör då och då här på kontoret. Kraften bakom ordet är uppbyggande och talar om att man har träffat rätt. Det är som att uttrycket är en av mer betydande byggstenarna som bygger upp sammanhållningen på iGoMoon.

David

Man uppmuntras till att testa olika saker/metoder men målet är hela tiden samma; att få ett så bra resultat som möjligt. Man får hela tiden konstruktiva tips på hur man kan förbättra detaljer för att det ska bli så bra som möjligt (vilket man lär sig väldigt mycket av).
Fun

Linda
När jag kom hem efter min första dag på månen log jag ingenting under hela kvällen. Inte för att jag på något sätt var nedstämd, tvärtom, jag hade skrattat så mycket under dagen att det faktiskt gjorde ont i kinderna av att le. Företagskulturen här på månen är någonting utöver vad jag någonsin upplevt under mina 8 år ute i arbetslivet. Den magiska blandningen av passion, kreativitet, laganda, hängivenhet och professionalism jag inte trodde fanns.

Kevin
Arbetsmoralen är stor här på kontoret och jag vet att det kommer från att alla tror på det de gör. De trivs och det är svårt att inte trivas själv. Många stannar för att jobba vidare och jag märkte själv att jag drogs med i detta när jag en dag gick för att fylla på med kaffe kl.17 istället för att gå hem. Tiden går snabbt när man har kul, och här på månen så går tiden väldigt snabbt.David
Man behöver inte vistas länge på kontoret för att märka att de som jobbar här trivs. Stämningen är alltid god och lagkänslan är stark bland de anställda. Det är svårt att inte vara glad på iGoMoon.


Nio veckor kvar


Trots att vi har haft en otroligt rolig och utvecklande vecka så kan vi alla tre erkänna att vi somnat ovaggade om kvällarna. Att det redan gått en vecka och att det bara är nio veckor kvar får oss nästan att fälla en varsin tår. Hur ska det här sluta? Och kom ihåg; För att vara Crisp måste du vara Brave, och frågar du mig är definitionen av Fun just det; att våga vara crisp!Har er organisation ledord som ni aktivt arbetar efter? Lämna gärna en kommentar om hur ni arbetar för bättre företagskultur.

För er som undrar hur mina "modiga" kakmonstertrumpor ser ut kan ni snart se dem på @igomoonagency Instagram konto.

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

 

 

 

Av Linda Axelsson

Project Coordinator

Purr, purr purr. She’s the crazy cat lady who loves structure and always strives for purrfection.
Projektkoordinator

Purr, purr, purr. Hon är den galna kattjejen som älskar struktur och drivs av purrfektion.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!