Byrålivet

Häng med på vår inredningsresa av det nya kontoret

Av Camilla Abrahamsson | 28.01.19

Lästid: 4 minuter
‹ Tillbaka till listningen

I slutet av november förra året flyttade vi äntligen till vårt nya kontor! Nu har vi hunnit husera i de nya lokalerna i snart tre månader och vi börjar mer och mer närma oss ett slutresultat när det gäller inredningen. Och den som trodde att det skulle vara en enkel match att inreda ett helt nytt kontor hade fel…


Ut med det (för) gamla, in med det nya...

Jag och Mattias har ända sedan månader innan inflyttningsdagen brainstormat fram och tillbaka kring möblering, vad som skall inhandlas eller återvinnas och vilken funktion varje rum skall fylla. Vårt mål och ambition har länge varit att skapa en arbetsmiljö som både är funktionell, inspirationsrik och flexibel, och med vår nya öppna planlösning får vi äntligen möjligheten att uppfylla våra inredningsdrömmar. Efter många diskussioner, kartonger, tunga lyft, fullproppade återvinningsstationer, borrande i både väggar och möbler, IKEA besök och onlinebeställningar senare har vi äntligen landat i en kontorsmiljö som verkligen känns rätt för oss och där iGoMoon befinner sig idag.

 

Ut med det gamla

Sopberg 2.0. Bordet och stolarna fick nya lyckliga hem!

 

Mattias in the making

Stolmontering

In the making of 14 nya kontorsstolar

 

En liten sneak peek på vår uppgradering!

Ni som varit förbi vårt förra kontor kanske har lagt märke till att några av oss håller till lite här och där i soffor och i vrår medan andra har egna kontorsplatser. Ja, alla gillar vi olika. Därför har vi valt att uppgradera både det mer formella arbetsrummet och den mer informella och kreativa arbetsmiljön.

 

För att nämna några uppdateringar har vi efter många år tagit farväl av våra lojala skrivbordsstolar och investerat i nya riviga konsultstolar, ytterligare skrivbord, ett höj- och sänkbart konferensbord, Fatboys, och ny teknik som tar både våra interna och externa möten till en ny nivå. För att inte nämna vårt glossiga kylskåp från Smeg som laddar upp inför sommarens after works…

 iGoMoons kreativa arbetsrum

Vårt nya crispa kylskåp

Akin och Martin inviger nya kontorsstolarna

 

Går ditt företag i flyttankar? Här kommer några dos and don’ts som vi lärt oss på vägen:

  1. Lägg inte ned för mycket tid på att planera hur och vart saker och ting ska stå förrän ni är på plats i de nya lokalerna. Tro oss, ni kommer möblera om minst 10 gånger till när ni väl flyttat in.

  2. Bygg sopberg med möbler och skräp som skall återvinnas. Och lär dig leva med högen i några dagar eller mer, utrensningen är en lång process.

  3. Skänk istället för att slänga! Allt ifrån gamla stolar, porslin, kuddar och bokhyllor är mer eftertraktat än du tror. Lägg upp det i sociala medier och vips så kommer någon och hämtar det.

  4. Gör checklistor.

  5. Ha inte för bråttom och köp inte allt nytt på en gång! Det gäller att bo in sig innan ni vet hur ni vill ha det.

  6. Strukturera på momangen! Köp plastbackar, märk upp och håll ordning, hälsar VD-assistenten, dvs jag :)

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!