Foretagskultur | Praktik/Internship | Social Media

Tips på hur du enkelt kan hitta din drömpraktik

Av Carl Alin | 25.04.18

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Vår senaste rekrytering, William, är en social media manager som gör sin tredje vecka här på Månen. Vi tog ett kort snack med honom för att få veta vad som lockade honom till iGoMoon.

 

Den 22-åriga William har varit i social media-branschen i närmare två år. Tidigare har han bland annat jobbat som social media konsult på en kommunikationsbyrå, där han hjälpt allt från små enskilda firmor till företag med över 500 anställda att förbättra deras närvaro på sociala media. Han har också spenderat en del tid bakom kameran som fotograf i drygt tre år. Just nu studerar han digital marknadsföring på Sälj- och Marknadshögskolan, och drömmer om en framtid i social media-marknadsföringens varma famn.

 

Läs om tips till dig som vill bli en bra handledare till praktikanter

 Banner-Social-media

 

Så, hur hörde du talas om iGoMoon egentligen?

“Jag har följt bolaget på Instagram och Youtube en period och tyckte det verkade som ett intressant bolag speciellt eftersom de driver en vlogg, vilket jag inte sett många svenska bolag göra. Så jag kollade in webbplatsen närmare och vad det jobbade med. Jag tyckte att de verkade som en rolig arbetsplats med mycket möjligheter.

När det var dags att söka praktikplatser på skolan så skickade jag ett meddelande på Instagram till VD:n- Mattias om det fanns möjlighet att göra praktik hos dem. I vanliga fall kanske man skickar ett mail, men iGoMoon gav ett väldigt prestiglöst intryck så jag tänkte att varför inte kontakta dem direkt i kanalerna de använder för att marknadsföra sig?"

 

uneby1

 

Och du plockade en intervju direkt, eller?

“Jag fick ett första intervju med Mattias, och intervjun sen kändes fantastiskt bra! Jag fick ett härligt intryck av Mattias och iGoMoons verksamhet, de verkade moderna och drivna att utvecklas. Efter det fick jag komma tillbaka för en till intervju där vi sedan gick igenom vad som jag kan lära mig och vad jag skulle kunna bidra med.”

 

Wow, en enkelbiljett på spikrak väg alltså?

“Helt ärligt så var iGoMoon det första företag jag kom att tänka på och därför sökte jag hit. Eftersom jag letade efter en praktikplats i skolan och ville ha något som gav en större frihet. Med det menar jag att man får testa på flera saker.”

  

Vad skiljer iGoMoon från andra ställen, tycker du?

“Den största skillnaden är deras sätt att våga och faktiskt genomföra. Med det menar jag att komma på en idé och sedan genomföra den, såsom deras vlogg, som är väldigt unik i branschen. Sen att de är en mindre byrå, vilket jag upplevt ger större möjligheter att påverka projekt.

Jag har jobbat med större bolag men märkt att beslutsprocessen är väldigt lång och att det är svårt att få igenom sina idéer på kort tid, men också att det överhuvudtaget kan vara svårt att få företaget att våga pröva nya idéer.

Om man jämför med hur det var att jobba som konsult så är det skönt att jobba med flera andra, vilket erbjuder större möjligheter till feedback. Det är också lättare att brainstorma idéer. Eftersom det också finns en bred kunskap där inte alla har samma roll så kan man enklare få hjälp med områden man själv är osäker på.”

 

social-media-workspace

 

Någon oanad talang du känner att du vill dela med dig av till världen?

“Nja det skulle vara att jag kan våg- och vindsurfa om det nu räknas som en talang. Jag vågar, helt enkelt. Haha.”

 

Okej, har du tips på något branschrelaterat du gillar då?

“Ja det finns mycket men att följa Later.com kan jag verkligen rekommendera, de talar om trender om tips inom social medier, de har också ett bra system för schemalägga innehåll för sina social media-kanaler.”

 

Vill du också landa en biljett till Månen?

Skicka in en spontanansökan omedelbums! Vi letar alltid efter fler astronauter.

Kontakta Mattias

 

PS: Just nu letar vi efter en jättespännande VD-assistent position. Den söker du här

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!