Webbutveckling | Rekommenderad | Lansera ny hemsida | iGoMoon Utbildar | Webbyrå

Ny hemsida? Hitta en samarbetspartner, inte en leverantör

Av Carl Alin | 30.04.17

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

En leverantör är färdig när det riktiga jobbet börjar. Och ofta kan det kännas som att jobbet är halvgjort, eller dyrare och mer långdraget än vad ni tänkt er - iallafall om projektets mål var att lansera och maximera er mest kraftfulla digitala marknadsföringskanal; en strategiskt utformad hemsida.

 

Det måste klicka; kemin, kompetensen och arbetssättet. Ni måste inte förälska er i webbyråns medarbetare, planera lång-helger till Prag tillsammans eller ens följa dem på Instagram. Ni måste vilja arbeta med dem, känna att ni litar på dem och att ni delar samma bild från första början. Att ni båda vill överträffa alla förväntningar, uppnå långsiktiga mål, och bygga en riktig värsting till hemsida.

 

En samarbetspartner är den bästa investeringen ni kan göra, helt enkelt.

 

igomoon-crew-samarbetspartner.jpeg

En ny hemsida är en process, inte ett projekt

Er hemsida borde vara platsen där sälj- och marknadsföring möts. Ett verktyg som slipas, förfinas och uppdateras varje månad för att möta era mål. Inte en klump med kod som uppdateras var tredje år. Leverantören kanske inte vill lansera en hårdkodad klump, men om ni inte vill samarbeta med byrån i framtiden är det nog den enda lösningen.

Med en samarbetspartner på andra sidan konferensbordet kan ni lansera en liten hemsida som kommer att göra en stor skillnad för er verksamhet.

Att lansera en liten hemsida med endast de viktigaste funktionerna:

Sparar tid och pengar

Hemsidan kommer att kunna lanseras efter ca 1 månad, istället för 3-4 månader.

Minskar era risker, ökar er data

En “komplett” hemsida kommer ofta med en del risker. Den byggs på antagande om er målgrupp, inte data. Och det enda sättet att testa denna data är att lansera hemsidan för att se om sidan sjunker som en sten, eller lyfts till höjderna.

Tvingar er att tänka till

Vad är det viktigaste för er verksamhet? Verkligen, verkligen, topp-tunnor-affärskritiskt. Det är enkelt att bygga hemsidor som kan göra allt, men svårt att bygga en hemsida som är riktigt bra på en sak, som t.ex. driva besökare eller generera leads.


ucit_mockup-hemsida.png

En webbyrå som samarbetspartner hjälper er att lansera mer än en ny hemsida

Långsiktiga byråer använder ofta en metod som kallas Growth Driven Design (GDD), när de utvecklar hemsidor. Processen populariserades av marknadsföringsplattformen Hubspot och används av många partnerbyråer världen över, men kan även användas på hemsidor byggda i Wordpress och liknande.

 

GDD är inte ett måste, eller det perfekta arbetssättet för att alla verksamheter och byråer, men ger en bra bild av hur man kan arbeta för att uppdatera och förbättra en hemsida. Om du vill lära dig med om GDD rekommenderar jag dig att läsa det här inlägget

 

Processen har två faser:

1. Strategi och lansering

 

  • Hemsidans SMART-mål sätts upp och Buyer Personas, eller idealkunder, identifieras och skapas. Detta gör att sidan direkt blir mätbar, att alla inblandade vet vem sidan riktar sig till och vilket beteendet vi vill driva fram hos dem.

  • Genomgång av tidigare hemsida och nuvarande kunder. Genom att gå över statistiken och prata med livs levande idealkunder får vi insikter kring:

            - Varför besökare kommer till hemsidan.

            - Vad för erbjudande eller innehåll de letar efter på hemsidan.

             - Vilken typ av enhet det använder för att besöka hemsidan.

  • Förslag på design och funktionalitet som inte kommer med i den första versionen av hemsidan samlas i en "wish list" för fortsatt förbättringsarbete.

 

2. Månatliga förbättringar

 

  • Månadens förbättringar av hemsidan planeras baserat på statistik från föregående månad. Siffrorna jämförs med hemsidans mål; hur ligger vi till? Var behöver vi förbättras?. Baserat på detta prioriteras vilka förbättringar som behöver göras denna månad.

 

  • Designers, utvecklare, skribenter fortsätter sedan igen med att designa, utveckla och implementera nya funktioner och former till hemsidan.

 

  • Brief av sälj- och marknadsföringavdelningen. Alla insikter kring användarnas beteende delas med säljare och marknadsförare för att samla in feedback och uppdatera dem kring hemsidans prestation. Inbound marketing är perfekt för att synka mellan sälj- och marknad. Är du ny inom begreppet?

 

Läs mer om hur du kan jobba med inbound marketing här

 

Hitta en webbyrå som vill jobba med dig, inte för dig

Vilket är lättare sagt än gjort. Det krävs en del dejtande innan man hittar rätt. Om du vill ha förslag på vad du borde leta efter i en samarbetsparner kan du läsa vår checklista med 8 saker du bör tänka på när du väljer webbyrå.

 

Vill du veta mer om vad som krävs för att lansera en lyckad hemsida?

Ladda ner vår guide och lär dig de 10 hemligheterna bakom en lyckad hemsida:

 

Ladda ner guiden

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!