HubSpot Template | Launchpad | Digital & Web Design

SaaS-företag: här är hemligheten bakom att blixtsnabbt lansera en webbplats

Av Carl Alin | 21.11.17

Lästid: 9 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Om man som byrå jobbar mycket med HubSpot, och dessutom är en HubSpot-partner, då har man också byggt och lanserat en launchpad template. Det är sen gammalt. Vi har redan presenterat launchpaden lite mer konkret här, men vi kan väl ta en recap ändå?

Vad är en HubSpot Launchpad Template?


Som HubSpot-partner har man möjligheten att bygga och sälja webbplats-templates via HubSpots egen så kallade Marketplace.

Så om ett företag inte har tid eller möjlighet att anlita en byrå för att göra allt superjobb med att bygga en helt ny sajt från scratch, vilket bland annat kan innefatta workshops och diskussioner om design-manér, logotyper och så vidare, kan man surfa in på Marknadsplatsen istället och helt sonika köpa sig en färdig sajt.

Så här ser HubSpots Marketplace ut.
Där finns ett antal olika templates tillgängliga för företag att shoppa runt bland, med olika fokus och målsättningar. Kanske är man inne på e-handel? Eller så sysslar man med kommunikation. Kanske kundservice-tjänster?

Vår template riktar sig mot SaaS-bolag som snabbt behöver få upp en fungerande sajt som antingen kan vara aktiv under tiden de jobbar med sin Minimum Viable Product, eller som snabbt kan gå live precis vid lansering så att företaget har sitt varumärke online vid exakt rätt tidpunkt. De vill helt enkelt säkerställa att deras webbplats är redo när produkten är det.

Launchpaden är baserad dels på all vår erfarenhet av webbsajt-bygge i allmänhet, och dels på den erfarenhet vi har av att jobba med startups och SaaS-företag. Vi vet vad som behövs, och vi vet vad den typen av företag letar efter.

iGoMoons HubSpot Launchpad Template


Vår Launchpad är ett komplett webbplats-paket för HubSpot
, som innehåller 18 enkla templates och som är skräddarsydda för SaaS-företag.

Med sin drag-and-drop-funktion är den busenkel att använda, men du kan också matcha designelementen som du vill.

Så på ett sätt är det typ 500 webbplatser i en. Rent design- och funktionsmässigt alltså. Mer specifikt kan du flytta runt moduler typ som du vill, du kan lägga till element såsom rubriker, bilder och formulär, och du kan styla färger och typsnitt så det passar företagets brand.

iGoMoons launchpad: start page.
Våra website templates är med andra ord så pass flexibla att du kan tweaka till dem så de passar dig perfekt! Dessutom kan du enkelt använda sidorna till annat än deras ursprungliga syfte.

En product template är till exempel såklart framtagen för att visa upp din produkt på ett exemplariskt sätt, men du kan lika gärna göra det till en sida som beskriver varför man ska välja just din lösning.

Allt som krävs är några text- och bildjusteringar. På samma sätt kan en vanlig text page template dupliceras och bli 897 undersidor som beskriver era tjänster och ert företag.

Med andra ord: det må stå att Launchpaden innehåller 18 templates, men med några få justeringar kan det rent tekniskt sett resultera i hur många sidor som helst.

iGoMoons launchpad: vår grymma product page.
Anyhow. Allt som allt innehåller vår Launchpad 18 templates:

 • 1 email template
 • 8 website page templates
 • 1 backup unsubscribe template
 • 2 error page templates
 • 1 password prompt template
 • 1 subscription preferences template
 • 2 landing page templates
 • 1 blog template
 • 1 subscription update confirmation template


En hel del härliga grejer att lattja runt med alltså. Dessutom är alla dessa templates designade med konverteringar i åtanke och de är även optimerade för Inbound Marketing. Det innebär att du därmed får:

 • en rejält interaktiv Feature page
 • en fullt fungerande Pricing page där du kan skräddarsy betalningsalternativ baserat på år eller månad
 • en blogg med infinite scrolling
 • en så kallad “best practice” Landing page


iGoMoons launchpad: och så den supersmidiga pricing pagen!
Utöver detta kan du också få hjälp direkt från oss på iGoMoon, så att du garanterat kommer igång med din nya template.

Då finns vi tillgängliga på timbasis och vi hjälper till med att sätta upp allt om du är osäker, eller så justerar och anpassar vi efter dina behov. Kanske till och med vissa skräddarsydda påbyggnationer.

Vill man ha lite tips och trix, samt vill få upp ögonen för hur anpassningar av vår template fungerar, kan man kolla in lite How-to-inlägg här.

Custom HubSpot vs Launchpad Template


Skillnaden mellan en helt custom HubSpot sajt och vår färdiga "good-to-go" Launchpad Template är uppenbara och kan enkelt sammanfattas enligt följande:

Här ser man tydligt skillnaden mellan en custom HubSpot website och vår Launchpad Template!

Vad tycker kunderna om vår HubSpot Launchpad?


Hives – The #1 enterprise idea management software


Startsidan för Hives.
Svenska Hives
är ett relativt nystartat företag som vill hjälpa andra företag med idéhantering och kurering av dessa.

De säljer ett lättanvänt verktyg i vilket medarbetare snabbt kan skriva ned och posta förbättringsidéer för resten av organisationen att se. Sedan interagerar användarna med varandra genom att kommentera, likea och betygsätta förslag.

Såhär ser features ut hos Hives som använder vår Launchpad.
De idéer som får bäst betyg och genererar högst engagemang kan ledningen sedan välja att införliva. Verktyget gör det alltså enkelt för medarbetare att bidra, och det hjälper ledningen att prioritera uppgifter och förslag så att de vet vilket man bör implementera först. Win-win!

Jag tycker det är gött att templaten är färdig och därmed direkt applicerbar. Det är också bra att du kan skruva till den ordentligt och skapa en anpassad version vad gäller utseende och funktion.

– Alexander Larsson, Grundare & VD, Hives


Hives ville ha en webbplats som på ett snyggt och smidigt sätt kunde påvisa fördelarna med deras verktyg, samtidigt som sajten skulle vara lättnavigerad och okomplicerad.

De ville också ha enkla och tydliga konverteringsmöjligheter för att kunna uppmana folk att signa upp sig för en demo. Enter iGoMoon SaaS Launchpad.

Hives bloggvariant.

SoPact – The 1st impact management platform


SoPact har designat sin startsida annorlunda – fortfarande med vår Launchpad!
Amerikanska SoPact
vill göra världen till en bättre plats genom att skapa globalt accepterade effektmätningar och förvaltningsramar som kan effektivisera sektorsövergripande insatser.

Deras plattform låter investerare hålla koll på de sociala konsekvenserna i sina portföljer, vilket innebär att de istället kan placera kapital i hållbara investeringar.

The LaunchPad Template can be considered as a work of Modern Art in Technology. No hyperbole. This is as Good as Hubspot Gets. #MustHave.

– Amogh Kanade, Medgrundare, SoPact


SoPact behövde komma igång snabbt och letade efter en template som både matchade deras behov av att kunna visa upp sitt verktyg på bästa sätt, men som också var så pass flexibel att de kunde anpassa den på egen hand.

SoPacts produktdel via vår Launchpad.
Utöver vår template valde de sedan att använda sig av vår expertis direkt, genom att be oss hjälpa dem med justeringar, anpassningar och diverse skräddarsydda lösningar.

Solarvista – Leading supplier of field service management software and solutions


SolarVista tar en lite mörkare approach med vår Launchpad.
Brittiska Solarvista
satt på en HubSpot-sajt till vilken de migrerat allt sitt tidigare innehåll, men kände nu att det var dags att uppdatera och modernisera sin look.

Mer specifikt var de på jakt efter en template som både hade en mer nutida design, men som också lät dem anpassa och skräddarsy den så pass mycket att de kunde bygga en helt ny sajt med vår siddesign-template som grund. Dessutom var vår “Pricing page” precis vad de behövde.

SolarVista letade efter en pricing page som såg ut precis så som vår Launchpad erbjöd!
Det här var alltså en kund som mer var intresserad av att kunna utveckla och levla upp själv, utan att nödvändigtvis blanda in så mycket hjälp från oss. Och det fungerade ju alldeles utmärkt det också.

Nyfiken? Ta en närmare titt på vår
HubSpot Launchpad Template!

Besök Hubspot Marketplace

 

Eller kontakta oss direkt så berättar vi gärna mer!

 

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!