Kundcase

iGoMoon och Vattenfall - från outbound till inbound

Av Åsa Randahl | 24.07.19

Lästid: 3 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Vattenfall behövde en partner som kunde bemästra hela ekosystemet inom inbound marketing. Tidigare hade deras fokus legat på outbound marketing men de ville ändra sitt fokus. iGoMoon nådde upp till deras förväntningar och blev en partner. 

Om Vattenfall

Vattenfalls vision och strategi är att vara det ledande företaget när det kommer till hållbar energiproduktion. Samtidigt vill de hjälpa sina kunder i deras hållbara energiförbrukning. Därför erbjuder de kunderna produkter och tjänster som hjälper dem att vara klimatneutrala, inrätta livscykelanalyser och hålla reda på elproduktionens ursprung.  

Skifte från outbound till inbound marketing

Nuförtiden hittar många kunder den information som de behöver på egen hand. Men idag räcker det inte att bara förmedla den information kunden söker, det har nämligen blivit allt viktigare att fånga leads och mäta dem. Vattenfall började få svårt att nå kunderna och insåg att de behövde ändra sin marknadsföring från outbound till inbound. I skiftet från outbound till inbound var det en viktig förutsättning för Vattenfall att samarbeta med en byrå som förstod hela ekosystemet av inbound marketing och marketing automation. 

Mästare på tre grundpelare

När Vattenfall började leta efter en byrå att samarbeta med hade de krav på att den nya partnern skulle bemästra tre saker:

  • Skapa content. Det handlar om att verkligen veta vad som skapas, att innehållet är attraktivt och vilken typ av content som är rätt för företagets buyer personas.
  • Sökmotoroptimering. Allt innehåll behöver skrivas utifrån ett SEO-perspektiv så att innehållet blir både synligt och sökbart.
  • Inbound marketing och marketing automation-perspektiv. Innehållet som skapats måste även aktiveras.

 

igomoon-vattenfall-rocket-growth

iGoMoon

Tidigare har Vattenfall jobbat med mer traditionella outbound-byråer och eventmarknadsföring, men också några contentbyråer. Men den här gången ville de hitta en partner som förstår hela ekosystemet av inbound marketing och marketing automation. Det var så de hittade iGoMoon. 

 

iGoMoon uppnådde förväntningarna och visade att vi är experter inom marketing automation, inbound- och content marketing, och att vi därmed bemästrar hela ekosystemet. För Vattenfalls CMO, Mats Linder, var det även viktigt att deras nya partner vågar utmana deras ideer, vilket de fann att iGoMoon gör. Det stöd Vattenfall valde för inbound marketing blev HubSpot, som iGoMoon är stolta Diamond Partners till. 

Resultatet av ändringarna

Vattenfall känner att de skulle blivit lämnade på efterkälken om de inte hade bestämt sig för att skifta från outbound till inbound marketing. Nu har de möjligheten att möta sina kunder online med rätt innehåll, metodik och vid rätt tidpunkt i deras köpresa. Vattenfall har märkt att trenden snabbt har vänt tillbaka till deras fördel och att de får fler prospekts, leads och tillväxt, vilket ju faktiskt är det huvudsakliga syftet med marknadsföring och försäljning.

 

Se hela filmen med Mats Linder, CMO på Vattenfall B2B Sales, Nordics.

 

Av Åsa Randahl

Team Leader / Inbound Marketing Consultant
Team Leader / Inbound Marketing Consultant

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!