Kundcase | Rekommenderad

Kundcase: ny produktvideo för idéhanteringsföretaget Hives

Av Carl Alin | 20.12.17

Lästid: 4 minuter
‹ Tillbaka till listningen

När Hives var ute och pitchade sin produkt såg de att beslutsfattarna snabbt blev intresserade, men att de också behövde ett enkelt sätt att senare bli påminda om produktens fördelar. Hives insåg att de behövde en indragande och informativ produktvideo.

Svenska Hives är ett relativt nystartat företag, vars affärsidé är en effektiv och smidig app för enkel idéhantering inom organisationer.

Verktyget har en rad smarta funktioner som låter medarbetare dela med sig av förbättringsidéer och förslag, så att en organisation dels vet vad de anställda efterfrågar och dels vet vad de bör prioritera.

Hives Logotype

Hives stod inför några problemställningar


Hives berättade att beslutsfattare och andra influencers ofta tyckte att verktyget lät både intressant och spännande, men att de saknade ett sätt att visa upp verktyget och föra idén vidare internt.

Representanter från Hives var då tvungna att nästan stå “stand-by” och kunna åka fram och tillbaka för att promota verktyget till resterande kollegor. Antingen det, eller så fick man lämna det helt i händerna på beslutsfattare och liknande att sköta den interna försäljningen.

Vad Hives då insåg var att de behövde ett kortfattat material som snabbt beskrev och visade upp deras produkt på ett enkelt och sammanfattande sätt.

De behövde med andra ord skapa en lösning som kunde boosta budskapet i alla kanaler: både online och i fysiska möten, och som människor kunde föra vidare på egen hand. Så för att kunna lösa det här problemet specade de några specifika problemställningar.

Hives produktvideo visar hur man lägger in en idé.

Du känner säkert igen dig

 

  • Hur påverkar vi beslutsfattare med rätt budskap på ett smidigt sätt?

  • Hur förklarar vi, snabbt och enkelt, ett verktyg som löser stora problem?

  • Hur kan besökare på vår webbplats snabbt få en bild av vad verktyget gör och hur det fungerar, utan att behöva läsa spaltmeter med text eller skapa ett demokonto?

  • När vi träffat en kund: hur befäster vi rätt budskap på ett sätt som kunden kan ta med sig?

Det handlar helt enkelt om att kunna visa upp verktyget på ett enkelt, snabbt och smidigt sätt. Mediet måste också kunna förklara verktyget och lyfta dess fördelar. Dessutom måste innehållet och presentationen vara intresseväckande.

Sist men inte minst måste mediet och innehållet vara fascinerande och budskapet tillräckligt kraftfullt så att detta är något målgruppen inte glömmer i första taget, utan kommer ihåg vid ett senare tillfälle. Att det stannar “top of mind”.

Hives produktvideo visar också hur verktyget ser ut på desktop.

Lösningen på Hives problem: en video


Hives insåg att det medie som kunde svara mot deras problemställningar och fungera som den lösning de eftersökte var en produktvideo!

Eftersom vi jobbat med Hives under en längre tid, både med design och copy, kände vi väl till deras varumärke, grafiska profil och tonalitet. Så när de sa att de ville ha en video som på ett lättsamt och kul sätt visade upp och beskrev deras produkt förstod vi exakt vad de menade.

Hives ville ha en video som var absolut max 1,5 minuter lång, så manusarbetet handlade mycket om att lyfta fram nyckelfunktioner och skala bort allt överflöd. 11 alternativ och två inläsningar senare klockade vi in ett tal-spår som var exakt 1 minut och 20 sekunder långt.

Sedan var det dags för själva videoproduktionen. Vi hittade ett lämpligt ljudspår som skulle kunna ligga i bakgrunden utan att krocka med det inlästa manuset. Sedan filmade vi själva verktyget, och sist lade vi på ljudeffekter samt finslipade smådetaljer etc.

Resultatet blev en grym produktvideo

 

 

Intresserad av video? Hör av dig!

Kontakta Mattias

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!