iGoMoon Crew | Byrålivet

Lär känna vår nya stjärna Akin!

Av Camilla Abrahamsson | 31.01.19

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Tiden flyger förbi och nu är det snart fyra månader sedan han satte sin fot på Månen för första gången. Och äntligen är det dags även för er att lära känna vår nya härliga stjärna, och Junior Full Stack Developer Akin Ekici lite bättre.


Så Akin, vad gör du egentligen när du inte jobbar?

Jag leker med leksaker. Tillsammans med min tvååriga flicka. Eller så håller vi till i någon lekplats i närheten. När vår dotter sover passar jag och min fru på att kolla på film. Sedan lagar jag mat också, det blir alltid något gott på helgerna!


Vad gjorde du innan du satte din fot på iGoMoon?

Jag har studerat Dataingenjör branschen på Cankaya University i Turkiet och jobbade under ungefär fyra år med WordPress-utveckling innan jag började på iGoMoon. Innan dess har jag jobbat runt på olika restauranger, så jag har fått lära mig att laga mycket mat från olika kulturer.


En viktig fråga, du ska köpa kulglass, beställer du bägare eller våffla? Och vilken smak på glassen?

Självklart våffla. Jag tycker bara att glass är gott med våffla. En kula och enbart vaniljsmak. Jag kan inte riskera en bra smakupplevelse, därför undviker jag att testa andra smaker vilket min fru tycker är tråkigt...

Akin Ekici

 

Förutom att knacka kod, vad drömde du om att arbeta med när du var liten?

Till en början ville jag bli byggingenjör, men sen dök datorer upp. Min pappa var byggentreprenör när jag var liten och jag blev då intresserad av att bygga hus. Jag brukade leka med jord, stenar och trä, gjorde mina egna leksaker och byggde små hus med alla detaljer.


Har du någon favoritfilm, och varför är det din favorit?

Just nu kommer jag inte på en specifik film men många svenska filmer har blivit mina favoriter. Jag gillar komedi och drama och har fått uppfattningen om att svenska filmer brukar vara antingen just komedier eller draman? Om jag måste säga en så är Mig äger ingen nummer ett. Jag är en sådan person som antingen måste skratta eller gråta när jag kollar på film (det kanske inte syns när jag gråter men det gör jag). Och det var en av de filmerna som imponerade på mig eftersom det kändes som att det var verkligheten jag såg.

 

Fem snabba!


Vad lyssnar du på?

Jag lyssnar inte mycket på musik utöver det som Göran på iGoMoon spelar på kontoret. Jag gillar inte att ha kontrollen över att bestämma vilken musik jag ska lyssna på.

Vad gör dig arg?

Någon som försöker hjälpa till i köket när jag lagar mat.

Bästa känslan?

När min dotter springer och kramar mig när jag kommer hem.


Favoritmaträtt?

Grillade och möra lammracks med bara salt på.

Om du fick träffa vem du ville, död eller levande, vem?

Någon som levde för 2000 år sen oavsett vem, så jag kunde fråga hur det är att leva på den tiden.

 Kaffepaus

 

Hur skulle dina vänner beskriva dig?

Beroende på hur väl jag känner, och hur länge jag umgåtts med vännen, kan beskrivningen skilja sig åt. En nybliven vän kan beskriva mig som trevlig medan andra kommer att säga rolig. Fast båda skulle säga lugn.


Vad ser du fram emot mest med att arbeta på iGoMoon?

Jag ser fram emot att fira år 2026 tillsammans på iGoMoon med ett uppnått mål.

 

Och vi på Månen kan bara instämma med vännerna! Akins lugn, trygghet, humor och trevliga bemötande har tagit oss alla med storm. Vi ser verkligen fram emot att fira år 2026 tillsammans med dig och en kula vaniljglass i våffla!

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!