Inbound Marketing | Join the crew - we're hiring! | Byrålivet

Livet som inbound marketing konsult

Av Camilla Abrahamsson | 05.03.19

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Skapa content, genomföra sökordsanalyser, driva kampanjer och bygga starka kundrelationer. Dessa är bara några av de uppgifter som fyller våra inbound marketing konsulters, “IMCs”, arbetsdagar. Jag var nyfiken på att ta reda på mer om den fartfyllda och omväxlande rollen. Hur ser egentligen livet som IMC på iGoMoon ut?
 

Att försöka sammanfatta rollen inbound marketing konsult på iGoMoon är ingen enkel match.. Ni förstår säkert vid det här laget att personen jobbar med just inbound marketing. Men oj, det är så mycket som ryms i begreppet. För att inte nämna de oändliga utvecklingsmöjligheterna och spännande vägarna som finns att ta i karriären som IMC. Only the sky is the limit!


I stora drag handlar inbound marketing om att skapa datadriven marknadsföring som förtjänar kundens uppmärksamhet genom att erbjuda värde i det man kommunicerar. Vilket på lång sikt ger lönsam marknadsföring, starkare kundrelationer och högre försäljning. Till skillnad från outbound marketing som istället jagar till sig potentiella kunders uppmärksamhet.

Inbound marketing-teamet på iGoMoon

På iGoMoon har vi just nu fyra stycken inbound marketing konsulter. Först har vi Calle och Fia som är teamleaders, och så teammedlemmarna Jonathan och Matilda som är Jr inbound marketing konsulter. Att vara IMC betyder inte att du måste vara expert på en och samma sak.


Teamet om fyra besitter väldigt olika spetskompetenser, allt från SEO och analys, till strategi och copywriting. Men gemensamt för dem alla är att de dagligen arbetar utifrån inbound marketing metodiken, och dansar runt i marketing automation-verktyget HubSpot för att optimera köpresor och marketing automation-flöden för våra kunder.

Matilda i action

Inga vanliga dagar för våra IMCs

Nu har det gått drygt ett halvår sedan vår senaste inbound marketing konsult Matilda kom ombord på iGoMoon. Och hennes utveckling har verkligen gått i raketfart! Jag var nyfiken på att höra mer om hur hennes första tid har varit och hur en vanlig dag på jobbet kan se ut.


Matilda beskriver de första månaderna som otroligt givande och intensiva, ingen dag är den andra lik vilket betyder att arbetet är väldigt varierat. Vi har insett att ett försök till att förklara hur en typisk dag för en IMC ser ut nog får bli en tjockare bok snarare än ett luftigt blogginlägg. Men kort sammanfattat innehåller en vanlig dag mycket kundkontakt, både via mail och telefon men också fysiska möten. För Matilda ligger ett stort fokus på att skapa och optimera content, göra sökordsanalyser och driva kampanjer i HubSpot.


I dagsläget förbereder Matilda en kampanj för en av våra kunder som ska dras igång i nästa vecka. Parallellt med detta sätter hon upp blogginlägg som ska optimeras för kampanjen vilket planeras upp i en bloggkalender. En annan viktig uppgift som kan dyka upp titt som tätt är att hjälpa våra kunder med mailutskick, vilket innebär att vi skapar ett mail med anpassat content, importerar deras kundlista (om de inte använder HubSpot) och bollar samtidigt en del idéer tillsammans med dem under projektets gång.

Vi hjälper våra kunder att överträffa sina mål

Givetvis är det huvudsakliga syftet för alla inbound marketing konsulter på iGoMoon att hjälpa kunden att nå sina mål. Detta kan betyda allt från att driva trafik till kundens hemsida eller att nå ut till en viss målgrupp för att få så många anmälningar som möjligt till ett event.


Detta görs dels genom att producera rätt, sökordsoptimerat content, på rätt plats, vid rätt tidpunkt, för rätt person. Många gånger kombineras också den organiska marknadsföringen med Search engine marketing (SEM) eller betald marknadsföring såsom Google Ads eller annonser på LinkedIn.


Ja, som ni förstår. Dagarna för våra IMC’s är minst sagt händelserika, men oj så roliga!

Matilda illustrerar "buyer's journey"

Är du vår nästa inbound marketing-stjärna?

Är du en kreativ doer som andas marknadsföring och brinner för att bygga starka kundrelationer samt skapa och publicera engagerande content? Triggas du av utmaningar och att arbeta självständigt i en dynamisk miljö där ingen dag är den andra lik?  


Vet du vad det bästa av allt är? Jo, i skrivande stund söker vi nämligen en ytterligare, härlig inbound marketing konsult som kan ta våra kunders digitala marknadsföring till nästa nivå. Men också en grym teamplayer som älskar att ha kul och fira framgångar tillsammans!


Låter det här som en match made in heaven? Då ska du inte vänta en sekund till! Berätta lite om dig själv och vad som lockar med tjänsten tillsammans med ditt CV. Klicka på knappen nedan för att komma till ansökan!

APPLY HERE TO JOIN THE CREW

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!