Manresan | Värdegrund

#Månresan avsnitt 95: HUR DU UTVECKLAR EN TYDLIG VÄRDEGRUND PÅ FÖRETAGET

Av Mattias Grönborg | 02.05.18

Lästid: 2 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Nästan alla företag har värdeord. Men hur många företag tar steget att koppla tydliga handlingar, beteenden och attityder till dessa värdeord? 
   

 

Missat tidigare avsnitt? Se alla tidigare avsnitt här

 

 

Värdeordsarbete - Session nummer två

I denna vlogg delar jag lite reflektioner ifrån vår andra session med Tommy Roos från Mindset. Under vår första session (som vi hade på kick-offen i Trosa så jobbade vi med iGoMoons värdegrund. Där delade vi in oss i grupper och varje grupp skrev ner meningar kopplat till medarbetarhjulet, detta för att koppla handlingar, beteenden och attityder till varje tårtbit i hjulet.

Till session två hade Tommy sammanställt meningarna och skrivit om dem till jag-form och vi fick sedan rösta fram de tre meningar vi personligen ville ha kvar. Röstningen gick till så att vi alla fick gå fram och sätta 3 prickar på den lapp vi tyckte var viktigast, 2 prickar på den näst viktigaste och 1 prick på den vi tyckte var näst, näst, viktigast.

Detta är ett arbete som vi redan sett tydliga användningsområden för då vi i mötet med potentiellt nya medarbetare kan visa upp en tydlig värdegrund varpå vi kan ställa oss frågan: stämmer vår värdegrund överens med din?

 

Följ med på Mattias Grönborgs resa mot månen genom att klicka på videon nedan:  

 


Missa inte nästa avsnitt av #Månresan:

mattias-gronborg-youtube-channel-manresan

 

Av Mattias Grönborg

CEO/Founder

The captain of this rocketing adventure. He has crafted this agency through sleeping on an a IKEA couch between a wine-cellar and a garbage room and by not hesitating to hand our back rubs to his employees.

The best way to connect with him is on Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
instagram.com/mattgron
VD/grundare

Företagande ligger i utförandet - åtminstone om du frågar Mattias. Vem som helst kan få en idé, men bara ett fåtal kan genomföra dem. Efter 15 års arbete inom försäljning, bestämde han sig för att börja sin egen resa.

Följ hans resa på
Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
Instagram: instagram.com/mattgron

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!