Inbound Marketing | Blogging

7 misstag ditt företag vill undvika när ni bloggar

Av Carl Alin | 09.12.16

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Fler företag närmar sig bloggosfären i takt med att content marketing växer sig större i den digitala sfären. Det glädjer oss, men det finns en del saker du bör veta för att lyckas med ditt bloggande.  

Är du ny inom bloggning behöver du vara extra försiktig för att inte trampa snett. Ett fåtal misstag kan leda till att en i övrigt krispig marknadsstrategi förvandlas till en skräckhistoria. Är du helt "grön" och vill börja från scratch med bloggning så rekommenderar jag dig att läsa inlägget: Börja blogga och skapa mer trafik till din hemsida.

 

Vet man om misstagen är de lättare att undvika, därför delar vi med oss av de vanligaste misstagen -och hur de kan undvikas när ni bloggar. Snällt va?

 

Häng med, så förklarar vi de vanligaste fällorna -och hur du undviker dem.

 

Redan koll på bloggning? Läs mer om hur du SEO-optimerar ditt inlägg för att öka trafik

 

1. Staavfel

Och sär skrivning är inte okej. Alla kan stava fel ibland, det händer även den bästa. Men för många och för ofta förkommande stavfel visar på ett bristande öga för detalj, slarvigt arbete och man uppfattas lätt som oprofessionell. 

 

Skulle du vilja jobba med ett företag som inte är noga med sitt eget arbete? Inte jag heller.

 

 

2. Inga konverteringspunkter

I ditt inlägg underminerar hela din digitala marknadsföringsstrategi. Läsare som uppskattar innehållet på er blogg kommer förmodligen vara intresserade av ett så kallat "premium content" som till exempelvis en nedladdninsbar E-bok, pdf-guide eller ett webinar.

 

Genom att implementera en konverteringspunkt eller en call-to-action (CTA) i form av enkel knapp som erbjuder ett nerladdningsbart content, kan besökaren bli en lead. Det vill säga någon som visar intresse för er verksamhet och som potentiellt kan utvecklas till en kund.

 

Missa inte den här chansen! (Psst - Längst ner i inlägget ser du ett exempel på en konvertingspunkt jag själv använder).

  

3. Inga bilder

På en blogg är som en video utan ljud.  Även om det är önskvärt behöver inte en bild alltid vara 100 procent förankrad med din text eller syftet med inlägget. Bilder används för att inspirera läsaren och underlätta läsupplevelsen. Försök att alltid inkludera minst en bild i varje inlägg för att stärka ditt budskap och stimulera läsarens kreativitet.  

 

iGoMoon-office-art.png

 

4. Att babbla på och på (och på)

Och aldrig komma till poängen. Vi människor är lata i naturen. Är ditt blogginlägg längre än 800 ord långt kommer majoriteten av dina läsare inte att läsa till slutet.

 

Att skriva för långa inlägg är ett vanligt misstag. Många misstar kvalitet för kvanitet. Skriv generellt inte bloginlägg som är längre än 500 ord och följ den röda tråden -från början till slut.

 

 

5. Säljsnack overload

Är något du absolut ska undvika. Din blogg är i första hand till för att attrahera potentiella kunder med informativt och värdeskapande innehåll. I slutändan handlar det om att sälja en produkt eller tjänst, men tänk på att bloggen inte är ett reklamutskick. 

Formulera din säljpitch till en lösning på kundens problem och undvik pang-på-rödbetan säljsnack. Dina läsare är smartare än du tror och genomskådar snabbt ett försök till smygpromote av dina tjänster/produkter.

Får du läsaren att inse att din produkt/tjänst är den bästa lösningen på deras problem blir du helt plötsligt en rådgviare och en hjälpande hand, snarare än en säljare. Jobbar du som läsare det här just med sälj och nukundsbearbetning, rekommenderar jag dig att det här blogginlägget som handlar om bloggning och förtroendeskapande. 

 

 

6. Vilseledande titlar

Är bloggarens värsta (o)vän. Att skriva titlar som inte beskriver innehållet i inlägget gynnar varken dig eller läsaren. Du får besökare som går in på ditt inlägg i tron om att det handlar om något annat och läsare som kanske hade varit intresserade går miste om inlägget, eftersom att titlarna inte beskrev det texten handlade om.

 

  

7. Använd rätt tonalitet

Men undvik oprofessionellt skrivande. När du sätter tonaliteten för ditt skrivande -tänk på att du skriver å ditt företags vägnar. Om er företagskultur tillåter inlägg om kändisskvaller så visst, rocka loss. Tänk dock på att det kan uppfattas som oseriöst och oprofessionellt,  vilket kan avskräcka potentiella kunder.

 

Generellt föredrar läsare matnyttiga och utbildande inlägg framför de senaste skvallret om Justin Bieber -men räds inte att använda er egen tonalitet. Oavsett om ni är lekfulla eller sobra ska det självklart genomsyra er tonalitet.

 

 

Så, vad har vi lärt oss?

  • Undvik stavfel. Låt en kollega läsa igenom inlägget. Det är lätt att stirra sig blind på sin egen text.
  • Inkludera konverteringspunkter som uppmanar till en handling. Exempelvis en CTA knapp som erbjuder läsaren ett premium content.
  • Använd bilder. Det lättar upp inlägget, gör inlägget mer lättläst och stimulerar läsarens kreativitet.
  • Följ en röd tråd genom inlägget -från början till slut.
  • Överös inte dina läsare med säljsnack. Bli en rådgivare istället för säljare genom att omformulera säljpitchen till en lösning på läsarens problem.
  • Använd relevanta titlar. En intetsägande titel gynnar varken dig eller läsaren.
  • Skriv med rätt tonalitet för ditt företag.

 

Vill du veta mer?

Kul! Lär dig hur du lockar besökare till din hemsida och hur du genererar fler kvalitativa leads till din företagsblogg. Ladda ner vår tjusiga guide om företagsbloggning:

 

9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!