Inbound Marketing | Blogging

Så ökar du trafik till din hemsida genom ditt företags blogg

Av Carl Alin | 07.11.16

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen
Bloggning är idag ett vedertaget begrepp, de flesta vet vad det handlar om, en del kan säkert namnet på en eller två bloggare (som livnär sig på bloggning) och en få skara bloggar privat. Men vad är egentligen företagsbloggning? Vad är skillnaden mellan vanlig bloggning och företagsbloggning? Varför gör vi det och vad är målet med det?


Jag kan skriva länge och mycket om detta, men jag håller det kort. Om du som jag sysslar med B2B bloggning, spara detta inlägg för kommande släktträffar så kan du lättare förklara vad det faktiskt handlar om…


Häng med så bryter jag ner allt du behöver veta.

 Vad är företagsbloggning?

 

Vad är företagsbloggning?

 

Företagsbloggning är en marknadsföringstaktik där företaget använder företagets blogg som ett verktyg för att driva trafik till webbplatsen genom att öka sin digitala närvaro. Och då kan man fråga sig:


Vad är “Bloggning”? Jag vet fortfarande inte vad bloggning är!
Vad menar du med “digital närvaro”?


Bloggning handlar om att skapa kort innehåll om någonting. Ett “blogginlägg” publiceras på ditt företags webbplats “blogg”, vilket är en del av en webbplats där du lagrar sådana inlägg. Du läser just nu t ex ett blogginlägg, ett kort innehåll av någonting som har blivit publicerad på en blogg.


Det är också viktigt att poängtera att när du skriver om företagsbloggning, så ska dina blogginlägg handla om specifika ämnen som relaterar till din verksamhet. Exempelvis så är vi på iGoMoon en webbyrå, därför handlar våra blogginlägg om webbutveckling, design och inbound marketing etc. Ditt företags blogg måste därför andas ämnen som relaterar till företagets verksamhet. I det här inlägget ser du ett exempel på hur det kan se ut


Digital närvaro är precis som det låter, att kunna bli sedd och hittad på internet. Där här kan betyda att ditt företag kommer upp i Googles sökmotorresultat, på sociala medier, på andra människors bloggar som en spökskrivare, etc.

 

Företagsbloggning är ett sätt att hjälpa ditt företag att nå ut till människor som skulle kunna vara potentiella kunder som vill köpa ditt företags tjänster eller produkter över internet.

 

 Bloggning setting up the flow.jpeg

Blogg som blogg - eller?

Många har idag en personlig blogg, få har till och med bloggar som de kan livnära sig på i form av att de kan hyra ut annonseringsplats. Men företagsbloggning är annorlunda då det inte är:

 

  • En hobby
  • Företagets enda inkomst

Er blogg är en marknadsföringskanal (precis som sociala medier, direkt e-post, e-post marknadsföring, etc) som hjälper att ge stöd åt affärsverksamheten. Det här sker genom att bloggen hjälper till att driva mer trafik till webbplatsen och bidrar i sin tur att besökarna kan konverta på något sätt.


Besökare kan konverta på olika sätt beroende på vilken verksamhet företaget har. T ex kan besökare bli leads som i sin tur kan börja bearbetas av ett sälj-team. Andra verksamheter kanske konverterar leads till kunder via en online transaktion (vanligtvis e-handel) - men i sista hand så initierar företagsbloggning konvertering som ökar affärer och intäkter.

 

Varför ska företag blogga?

 

Det här avsnittet skulle kunna vara ett helt eget blogginlägg, men jag ska göra mitt bästa för att hålla mig kort och inom ämnet.


För att göra ditt företags webbplats till en värdefull marknadsföringstillgång, så måste din målgrupp upptäcka och komma till din webbplats. Förutom att människor skriver in ditt företags URL i en webbläsare (vilket är väldigt osannolikt för de flesta företag), så finns det många sätt för människor att se och komma till en webbplats - och ett effektivt sätt som en webbplats kan hittas på är via sökmotorer.


Desto fler sidor din webbplats har, desto större är chansen att din webbplats rankas i sökmotorer. Det finns dock en problematik här; ni som företag kan inte bara slänga in slumpmässiga sidor på er webbplats. Dels skulle det bidra till en förfärlig användbarhet, den skulle dessutom också bli riktigt stökig, och det vill ni väl inte?

 

Företagsbloggning är därför lösningen på dilemmat. Varje gång du publicerar ett nytt blogginlägg på er webbplats, adderas en ny webbsida på webbplatsen och det inryms under din blogg vilket gör att er webbplats inte blir rörig.
 

blogging_hands.jpeg


Varje gång du publicerar ett nytt blogginlägg och skapar en ny webbsida skapar du konsekvent en möjlighet till att er webbplats rankas in i sökmotorer och de sökfrågor som människor skriver in i sökmotorerna.

 

Skulle någon exempelvis skriva in “Website redesign Stockholm” i Googles sökmotor, vill vi givetvis att iGoMoons blogginlägg ska hittas i toppen av sökresultatet, och det gör det! Vi rankas just nu in på förstasidan, vilket är genom ett blogginlägg!

 

Vad är responsiv design?

 

Vill du veta mer om sökoptimering så kan du läsa vårt tidigare inlägg om hur du kan optimera ditt blogginlägg i 9 enkla stegDu kan även applicera den här logiken i andra digitala kanaler. Att dela ditt blogginägg i sociala medier skapar också möjlighet att det sprids mer och exponeras för en ny publik. En annan god möjlighet till ökad trafik är om en annan webbplats delar en länk till er webbplats, vilket boostar er SEO!


Sammanfattningsvis är företagsbloggning ett kostnadseffektivt sätt att skapa möjligheter att få er webbplats att bli sedd av den målgrupp ni vill ska se den. Fler av era besökare kan bli leads och senare potentiellt betalande kunder.

Ladda ner vår guide och läs hur du kan använda 9 steg i utformandet av ett blogginlägg för att öka trafiken till din webbplats! 


 9 steg till att starta en trafikdrivande företagsblogg

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!