Inbound Marketing | Kundcase | HubSpot Utveckling | HubSpot Webbplats

Så lyckas TBS generera 380 nya leads genom en Hubspot-webbplats

Av Mattias Grönborg | 31.03.17

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

380 nya leads genom Hubspot- på en månad: TBS första Inbound Marketing-kampanj

Som en av Sveriges främsta mediebyråer är TBS vana vid utmaningar. De är ständigt på jakt efter nya verktyg och idéer som kan röra kommunikationsindustrin framåt. Tyvärr kunde de inte röra sin egen kommunikation framåt - iallafall med sin dåvarande hemsida.

Hemsidan var svår att använda, både för besökare och administratörer. Besökarantalet lämnade mycket att önska, främst för att hemsidans struktur och publiceringsverktyg inte direkt uppmanade TBS att dela med sig av kunskap till branschkollegor och potentiella kunder via sin hemsida. 

TBS insåg att de skickade fel signaler till resten av branschen och gick miste om potentiella affärer. Det var dags att lägga ner telefonen och låta kunderna komma till dem.

iGoMoon anlitades för att designa och utveckla TBS nya hemsida i Hubspot. Målet var att lansera en luftig och modernt designad hemsida som tydligare kommunicerade TBS innovativa arbetssätt. En inbound marketing-strategi togs även fram för att öka hemsidans trafik och konvertera nya leads.


Resultatet: Kommunikationsbranschens kanske mest effektiva hemsida.

 

TBS Slår nytt rekord med antal leads genom Hubspot & iGoMoon

 

TBS - En av Sveriges äldsta mediebyråer

TBS är en relationsdriven mediebyrå som utmanat hur branschen fungerar och tänker i över 25 år. Deras fokus är att hjälpa nordiska detaljhandelsföretag investera sin marknadsföringsbudget i medier och kommunikationskanaler som maximerar deras budskaps räckvidd och slagkraft. 

 

En gammal hemsida med outnyttjad potential

TBS har blivit en av de främsta mediebyråer i Skandinavien genom att ligga mer än bara steget före resten av branschen. Men deras hemsida hade svårt att följa med i utvecklingen. Hemsidan visade vilka TBS var 2010 (spoiler: den nya hemsidan lanserades 2016). Den attraherade få nya besökare, konverterade få nya kunder och gjorde det svårt för TBS att dela med sig av sin kunskap med kunder och resten av branschen.

 

Vår gamla hemsida var svår att använda, både för administratörer och besökare. Vi insåg att vi behövde en Hubspot-hemsida, inte bara en hemsida med en modernare design.

 

- Christian Forsman, VD, TB

 

Inbound marketing och Hubspot-CMS

Inbound marketing var (och är fortfarande) ett relativt nytt koncept i Norden. TBS fick upp ögonen för Hubspot som marknadsföringsplattform och såg snabbt möjligheterna med inbound marketing som ett effektivt sätt att kommunicera med sina kunder.

Christian Forsman, VD för TBS, blev nyfiken och började fråga sina vänner och affärskollegor om de hade någon erfarenhet av inbound marketing, Hubspot och att arbeta med webbyråer. Efter att ha pratat med en affärskollega, som hade lanserat en Hubspot-hemsida tillsammans med iGoMoon, bestämde han sig för att slå dem en signal. 

 

En ny design och en inbound marketing-strategi

Två saker blev tydliga under startmötet: 

1. Hemsidan behövde ett nytt, mer lättnavigerat utseende.

2. TBS hade ett överflöd av kunskap, och idealkunder som törstade efter kunskap. Detta fenomen är även känt som "perfekta förutsättningar för inbound marketing. 

Kunskapen och kompetensen som skulle användas till de två första kampanjerna fanns tillgängligt, men TBS var inte säkra på hur de skulle paketera och marknadsföra materialet för att nå så många potentiella kunder som möjligt.

Kampanj 1: programatiska medieköp

iGoMoon ökade TBS digitala närvaro genom att skriva och publicera en serie blogginlägg om programmatiska medieköp. Ämnet intresserar många i industrin, men få Nordiska aktörer är trovärdiga och kompetenta kunskapskällor- vilket var ett perfekt tillfälle för TBS att släcka industrins kunskapstörst.

 

Resultatet: 380 nya leads genom Hubspot på en månad

TBS första inbound marketing-kampanj lanserades i mars 2016.

Mellan 1 april och 10 maj genererade kampanjen:

613 nedladdningar av premium-innehåll (guider, white papers)

380 nya leads

250 % ökning av hemsidans trafik

3,5 % konverteringsfrekvens på hela hemsida.

 

TBS slår nytt rekord: 380 leads på en månad

 

En hemsida är aldrig klar. iGoMoon och TBS planerar kontinuerlig utveckling och förbättringar på hemsidan varje månad, samtidigt som arbetet med nuvarande och nya kampanjer fortsätter. Men med hjälp av en ny Hubspot-webbplats av iGoMoon kan TBS nu sätta ribban högt och sikta på att slå nya rekord och leads genom HubSpot. 

 

Du hittar TBS hemsida här

 

tbs-logo.png

 

Funderar du på att lansera en ny hemsida? 

Läs vår checklista över 8 saker att tänka på för att välja rätt webbyrå och ladda ner vår Guide: 10 steg att följa när du ska lansera en ny hemsida för att lära dig vad som krävs för att din nya hemsida ska bli en framgångssaga.

 

Ladda ner guiden 

 

Av Mattias Grönborg

CEO/Founder

The captain of this rocketing adventure. He has crafted this agency through sleeping on an a IKEA couch between a wine-cellar and a garbage room and by not hesitating to hand our back rubs to his employees.

The best way to connect with him is on Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
instagram.com/mattgron
VD/grundare

Företagande ligger i utförandet - åtminstone om du frågar Mattias. Vem som helst kan få en idé, men bara ett fåtal kan genomföra dem. Efter 15 års arbete inom försäljning, bestämde han sig för att börja sin egen resa.

Följ hans resa på
Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
Instagram: instagram.com/mattgron

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!