Inbound Marketing | Kundcase | Growth Driven Design | Rekommenderad | HubSpot Utveckling | HubSpot Webbplats

SAA får 548 nya leads på tre veckor med Growth Driven-Design

Av Mattias Grönborg | 23.05.17

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Scandinavian Aviation Academy är Sveriges främsta utbildningsleverantör för kommersiella piloter. SAA har aldrig haft svårt att få in ansökningar, vilket kan låta som ett lyxproblem. Men SAA hade länge haft svårt att både producera innehåll om deras utbildningar till blivande studenter och utveckla sin verksamhet, samtidigt.

Tills sist bestämde de sig för att hitta det mest användarvänliga och effektiva CRM:et marknaden hade att erbjuda. Kan du gissa vilket det är? Hubspot - iallafall om du frågar oss. 

Efter en redesign av deras hemsida, Hubspot-utveckling och en hängivenhet till Growth Driven-Design processen, har SAA gett sig själva alla förutsättningar för att flyga över sina konkurrenter.

Scandinavian Aviation Academy

Scandinavian Aviation Academy, SAA, har utbildat piloter sedan 1963. Efter 18 månaders praktik med SAA i San Diego, USA eller Västerås, har eleverna de certifieringar och flygtimmar som krävs för att bli en kommersiell pilot.

 

Flera verktyg, ingen tid

SAAs gamla hemsida var allt utom effektivt. Hemsidan använde flera olika system för att hantera prospekt, producera blogginlägg och email. Med en liten marknadsavdelning och en snabbt växande organisation hade SAA inte råd att lägga sin tid på arbetsuppgifter som kunde automatiseras. De behövde lägga alla verktyg i samma låda och sätta så många marknadsföringsinsatser som möjligt på autopilot. 

Vi hade olika system för allt. CRM, e-post, you name it. Det var en mardröm. Därför valde vi Hubspot. Ett mäktigt verktyg som samlade allt i en låda.

 

- Stein Mjåtveit, Marknadschef SAA

När SAA träffade iGoMoon

För SAA tog det ca 9 månader innan de bestämde sig för att Hubspot var den rätta lösningen till deras problem. Stein Mjatveit, marknadschef på SAA, kontaktade Hubspot direkt som rekommenderade iGoMoon, något SAA är mer än glada över idag: "Vi fick ett bra intryck efter det första mötet. Det var verkligen viktigt för oss att känna att vi hittat rätt partner för denna typ av projekt.”

Stein beskriver det som att gifta sig. "Du kan inte rusa in i ett giftemål. Gå på några dejter först, träffa föräldrarna och kanske skaffa en katt. Sedan kan ni gifta er. Eller bygga en hemsida tillsammans."

Perfekta förutsättningar för inbound marketing

Pilot är inte något som man plötsligt bestämmer sig för att bli. Många av eleverna Stein och hans besättning har utbildat under årens lopp har drömt om att flyga sedan de var barn. "De är mycket motiverade, intresserade och drivna. De vill veta alla utmaningarna och möjligheterna som kommer med att vara en pilot." Vilket är perfekt för inbound marketing-metodiken. Klicka här om du vill veta mer om inbound marketing.

 

Men vilken typ av innehåll är de intresserade av? iGoMoon föreslog att lansera en Launchpad-hemsida, en lättare version med bara de viktigaste delarna, inom 6 veckor för att få igång processen och sedan förbättra hemsidan varje månad. När sidan lanserade var syftet att generera leads. Men 3 veckor och 548 kontakter senare blev SAA tvungna att hitta en ny utmaning. 

 

548 nya leads på 3 veckor

Efter lansering ökade trafiken till SAAs hemsida med 3600 besökare. Deras landningssidor konverterade över 50 % av alla besökare till 548 nya leads (kontakter)- på tre veckor (7/6 - 30/6, 2016). 

 

Hur? Med ett digitalt pilottest på förstasidan. Tanken med testet är att reda ut gamla missuppfattningar om vad som krävs för att bli pilot och automatisera hanteringen av nya kontakter. Efter avslutat test, sorteras kontakten in i ett automatiserat arbetsflöde baserat på deras svar och blir inbjudna till Pilot Open Day - en informationskväll om pilotprogrammet.

SAA_ökar_trafiken_till_hemsida.png

SAA_548_nya_leads.png

Vi har alla verktygen vi behöver för att veta vad vi ska lägga vår tid på. Hemsidan är dessutom snyggt designad och fullt utrustade för att hjälpa oss att växa.

 

Upp upp och iväg!

SAA har börjat jobba utifrån Growth Driven-Design processen. Deras Hubspot hemsida har bara börjat den långa, men givande processen, att förbättras varje månad. Om de fortsätter att skapa intressant innehåll och vårda sina leads kommer SAA snart bli en av Europas, om inte världens, främsta flygskola. 

 

Nyfiken på hur SAAs hemsida ser ut?

Eller blev du kanske inspirerade till att bli pilot? Ta en kik här.

 

Funderar du på att lansera en ny hemsida? 

Ladda ner vår Guide: 10 steg att följa när du ska lansera en ny hemsida och lär dig vad som krävs för att din nästa hemsida ska bli en framgångssaga.

 

Ladda ner guiden

  

Redaktörens notis: Det här inlägget publicerades på vår engelska blogg 30/6 2016 men har nu översatts till våra svenska läsare.

Av Mattias Grönborg

CEO/Founder

The captain of this rocketing adventure. He has crafted this agency through sleeping on an a IKEA couch between a wine-cellar and a garbage room and by not hesitating to hand our back rubs to his employees.

The best way to connect with him is on Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
instagram.com/mattgron
VD/grundare

Företagande ligger i utförandet - åtminstone om du frågar Mattias. Vem som helst kan få en idé, men bara ett fåtal kan genomföra dem. Efter 15 års arbete inom försäljning, bestämde han sig för att börja sin egen resa.

Följ hans resa på
Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
Instagram: instagram.com/mattgron

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!