Kundcase | Growth Driven Design | Rekommenderad | HubSpot Utveckling | HubSpot Webbplats

Talentia digitaliserar rekryteringsbranschen med en ny Hubspot-hemsida

Av Carl Alin | 21.06.17

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Ibland spelar ödet oss ett snällt spratt och introducerar oss för vår dubbelgångare. Kläder, frisyr, yrke och musiksmak kan variera, men det är ingen tvekan om att vi har snubblat över det närmaste vi kommer till en klon av oss själva. När vi först träffade Talentia var det tydligt för oss båda att Talentia är rekryteringsbranschens iGoMoon, och iGoMoon är webbyråernas Talentia.

 

Något vi ska bevisa genom att hjälpa Talentia vända upp och ner på rekryteringsbranschen med:

  • En ny grafisk identitet
  • Utvecklad paketering
  • En ny Hubspot-hemsida
  • Inbound marketing strategi

 

 

Talentia - Growth Through

People

Sedan 1999 har Talentia hjälpt företag att hitta den kompetens de behöver för att nå sina långsiktiga mål. Som rekryteringspartner utmanar vi våra kunder att arbeta proaktivt med sin kompetensförsörjning för att sätta sig själva i en position att agera, istället för att reagera, på kompetensmarknaden.

 

Från tre hemsidor, till en Hubspot-hemsida

Talentia hade en spretig digital närvaro. Deras tre hemsidor uppdaterade inte lika ofta som de själva önskade och byggdes när de var ett annat företag.

Utöver deras huvudsakliga hemsida hade de två smalare hemsidor, en som riktade sig specifikt mot ingenjörer och en för Executive Search. Talentia ville förbättra sidornas navigering, lägga mer fokus på call-to-action knappar, hitta ett enkelt sätt att uppdatera och administrera hemsidan och se till att alla delar av hemsidan följde samma grafiska riktlinjer. 

Tillsammans bestämde vi oss för att samla organisationen under ett och samma tak och utveckla en större, men mer enhetlig och användarvänlig hemsida. Detta skulle ge besökarna en bättre upplevelse och göra det enklare för Talentia att administrera och uppdatera sin hemsida - och ge Talentia möjligheten att automatisera sin digitala marknadsföring. Men mer om det senare.

 

En tydligare paketering av tjänster

Talentia gav intrycket av att de arbetade både smalt och brett. Kunder såg dem som experter på att hitta, attrahera och utvärdera kompetens inom nischade branscher med stora kompetensbrister. Detta är sant, men Talentia har så mycket mer att erbjuda. De arbetar inom alla branscher och är mest bekväma i en rådgivande roll där de får lov att utmana kunder att tänka lika strategiskt och proaktivt kring sin kompetensförsörjning, som sin ekonomi.

För att tydliggöra Talentias erbjudande och bredden av deras kompetens delade vi in deras tjänster i tre olika kategorier och flyttade tjänstens fokus från industri, till kundvärde.

 

Hitta en röst som säger det du inte vill höra

Paketeringen var inte det enda som behövde tydliggöras. Den spretiga kommunikationen och de långsamma uppdateringarna av hemsidan ledde till att Talentia inte visade världen vilka de egentligen var. För att ändra på detta uppdaterades hemsidans innehåll efter en tonalitetsworkshop för hitta Talentias röst och göra texterna mer utmanande, innovativa och aktiva.

 

 

En ny grafisk profil

 

Gamla logotypen

 

old_logo.png

 Nya logotypen

 

new_logo.png

 

Gamla startsidan

 

talentia-home-top-old.png

Nya startsidan

 

talentia-home-top-new.png

Gamla toppblocket för tjänstesidan

 

talentia-tjanster-top-old.png

 Nya toppblocket för tjänstesidan

talentia-services.gif

 

Toppblocket för listningssidan på bloggen

 

talentia-blogg-top-new.png

Automatiserad marknadsföring

Rekrytering är en traditionell bransch där digitaliseringen ännu inte riktigt bitit sig fast - vilket Talentia vill ändra på. Det första steget: utveckla och lansera en hemsida som hjälper dem:

  • Samla in data för att fatta bättre beslut för sina kunder
  • Ge en smidigare användarupplevelse för kandidater och kunder
  • Digitalisera och automatisera sin marknadsföring för att kunna spendera mer tid på att utveckla sin verksamhet, och mindre tid på att ringa kalla samtal.

 

Ett nytt utvecklande steg varje månad

Hemsidan lanserades den 17:e maj 2017, Norges Nationaldag och även kvällen för Talentias årliga Intraprenörskapsgala. Under kvällen delas priser som Årets Intraprenör och Årets Ledare till svenska Intraprenörer som organiserar och skapar resurser för att uppnå resultat utöver det vanliga. Under de närmaste månaderna kommer Talentia och iGoMoon att jobba nära för att förbättra hemsidans funktionalitet och skapa en inbound marketing strategi som knuffar igång nästa kapitel i Talentias, och rekryteringsbranschens, historia. 

 

Vill du veta mer om vad som krävs för en lyckad hemsida?

Var inte blyg, kontakta oss så lyssnar vi gärna till dina frågor. Men när vi ändå har dig på kroken - ladda ner vår guide 10 steg att följa när du ska lansera en ny hemsida där vi har samlat våra bästa tips att tänka på för att skapa en framgångsrik hemsida.

 

Ladda ner guiden

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!