Praktik/Internship

Tips till dig som vill bli en bra handledare till praktikanter

Av Linda Axelsson | 24.10.16

Lästid: 12 minuter
‹ Tillbaka till listningen

I ett tidigare inlägg 'Hitta rätt praktikplats' skrev jag om varför det är viktigt att träffa sin potentiella handledare innan man bestämmer sig för en praktikplats. 

Varför? Jo, för att vantrivsel ofta beror på just dålig (eller helt utebliven) handledning. Det här inlägget skriver jag därför till dig som funderar på att bli handledare och vill veta vad som förväntas av dig. För visst vill du bli en bra handledare?

Går du i handledartankar?

This guide, you will read.

Läser du det här som blivande praktikant? Fint! Placera det här inlägget i hippocampus och lyft fram det under nästa praktikintervju. Du förtjänar en handledare som vill och kan ge dig bra handledning!

Hur många handedarguider du än läser kommer du troligtvis aldrig i närheten av Yodas (Något fyndigt om yoda). Jag har faktiskt aldrig sett filmen. Men jag har hört mycket bra om den (dem, hur många är det egentligen?) och Yoda är praktexemplaret av handledare till Luke. 

Kortvuxna gröna män och astma av galaktiska proportioner åsidan, här följer mina musten (Ta-da, fyndigt om Yoda) som varje handledare bör tänka på innan de tar sig an en praktikant. 

 

Förbereda dig, you must

Det är du som avgör om din praktikant får en bra eller dålig start. Hemligheten bakom en bra start är *Ba Dum Tss* bra förbededelser.

Innan ni tar emot en praktikant är det viktigt att ni diskuterar er interna definition av handledning. Har ni en guide eller riktlinjer för handledare på ert företag? Om inte är det väl värt att investera tid i att skapa en bra guide anpassat för just ert företag och era arbetsrutiner.

Välkomstbrev
Som ny praktikant blir man väldigt glad av ett välkomstbrev på posten (eller i inkorgen). Man känner sig välkommen och det är skönt att långt i förväg veta vilken tid man börjar och vart man ska vara första praktikdagen.


Första dagen
Första dagen ser naturligtvis olika ut på olika företag men generellt visar man sin praktikant runt och presenterar honom/henne för alla medarbetare. Man går också igenom allt som praktikanten behöver veta, det kan vara förhållningsregler, portkod, rebus till hissen och liknande. 

Har ni speciella arbetskläder så lägg fram praktikantens kläder på hans/hennes skrivbord, små förberedelser uppskattas och kan vara skillnaden mellan en bra första dag och en riktigt, riktigt bra första dag.

 

En tydlig handlingsplan, follow you must

Handlingsplanen är praktikantens egen skattkarta där målet är en lyckad praktikperiod.

Tydliga mål med definierade arbetsuppgifter ger en tydlig plan att följa och minimerar risken för missförstånd och att hamna med irrelevanta arbetsupgifter. En handlingsplan ska alltid vara anpassad efter praktikantens målsättning, tidigare erfarenheter och förutsättningar.

Målet med praktikperioden ska framgå i handlingsplanen, det kan vara att ta vissa certifieringar, skriva X antal blogginlägg, eller liknande. Nyckeln till skattkistan är återigen struktur och planering.


Med en riktigt crisp handlingsplan riskerar man inte att fastna med 'vända-papper' uppgifter och jag garanterar att praktikperioden kommer att bli mycket, mycket roligare.

 

Stötta you will, samarbeta you must

Som handledare ska man vara ett stöd och praktikantens fasta punkt på företaget, någon man kan vända sig till när man är utan paraply bland skyfall och kastvind.

Präglas relationen av likgiltighet och ovilja att samarbeta går ni ett skeppsbrott till mötes. Förutsättningen för en bra handledning är samspel mellan praktikant och handledare och det är bådas ansvar att bidra till handledningens och praktikperiodens kvalitet.

Det är därför det är så viktigt att båda parter känner ansvar, engagemang och viljan att samarbeta. Det är av just den här anledningen jag rekomenderar att man alltid träffas minst en gång innan man tutar och kör för då riskerar man inte att köra mot rött (vilket blir dyrt för alla inblandade). 

 lindis-och-mattepatte.jpg


Besitta kunskap, you must

Företag utser ofta en handledare baserat på praktikantens inrikting och handledarens yrkeskomptens inom det området.

Risken är att den (ofrivilligt?) tilldelade handledaren saknar det engagemang och den tid som krävs för att det ska bli en bra praktikperiod. Att åta sig rollen som handledare är ett stort ansvar och innan du tar på dig ansvaret bör du vara medveten om vad det faktiskt innebär.  

Tänk på hur du vill bli bemött och behandla din praktikant likadant. För att kunna utvecklas som praktikant är det viktigt att man känner förtroende för sin handledare så att man vågar ha en öppen och ärlig dialog.

Det är också din uppgift att stötta och pusha din praktikant, uppmana till egna initiativ och jobba med långa tyglar. Det resulterar oftast i något magiskt och gott, som till exempel att din praktikant plötsligt tassar omkring på kontoret i monstertofflor (jag bor numer i mina lurviga tofflor med klor).

 

Följa upp what you have learned, you must

Ett uppföljningsmöte är precis som utvecklingssamtalen i grundskolan - minus föräldrarna och ågren över att man kastat suddgummi på fröken (har jag hört). Agendan varierar såklart men kontentan är att ni ska stämma av hur praktiken går, vad som har gått mindre bra och vad som kan göras bättre.

Du som handledare har möjlighet att ge feedback och förhoppningsvis känner sig praktikanten trygg nog att meddela eventuella önskningar/ändringar kring handlingsplanen eller övriga tankar kring praktiken. Hur ofta ni har möten bestämmer ni själva men jag rekomenderar att ni talas vid minst en gång i veckan. Det är viktigt för båda parter att få ventilera, utvärdera och stämma av hur det går.

 

Mattias pratar om hur det är att handleda månpraktikanter 

 

Vad är det bästa med att vara handledare till praktikanter?

Det finns många positiva saker med att ha praktikanter ombord. Min erfarenhet är att bra praktikanter kommer in med hög energi och mycket vilja. Det skapar positiv energi vilket  sprider sig till hela företaget.

Praktikanter kommer ofta in med nya synsätt och relevanta kunskaper från skolan vilket bidrar till utveckling av såväl företag som medarbetare. Det är en ynnest att få ta emot praktikanter, främst för företagets utveckling men även på ett personligt plan, man blir aldrig fullärd.

Som VD finns alltid tanken att erbjuda rätt personer möjlighet till jobb vilket gör det till en väldigt intressant rekryteringsplattform.

 

Vad är det absolut roligaste med att vara handledare?

Det finns mycket som är roligt med att vara handledare. Det är både kul och nyttigt att få en inblick i vad 20-25 åringar gör idag, man kan lära sig otroligt mycket av att lyssna till den yngre generationen med ett öppet sinne.

Kan jag med mina yrkeskunskaper och erfarenheter sedan bidra med någoning praktikanten kan ha nytta av i framtiden är det magiskt.

 

Förra veckan berättade Erik om hur duktiga månpraktikanter får honom att tappa tofflorna. Hur charmar man tofflorna av dig?

Man kommer förberedd med frågor och är intresserad av vad vi gör och hur vi arbetar. Man har en prestigelös ambitiös inställning samtidigt som man har ett mål och vet vad man vill. Det brukar resultera i en riktigt givande praktikperiod för både praktikanten och för oss som företag. 

 

 FullSizeRender-3.png

Mattias Grönborg

CEO/Founder, iGoMoon

 

 

The force is strong with this praktikant

Innan ni tar emot en praktikant behöver ni fundera över vad det faktiskt innebär och se över om ni har de interna resurser som krävs för att kunna ta hand om en praktikant på ett bra och rättvist sätt. Det är inte snällt att ta emot en hoppfull praktikant för att sedan sätta honom/henne på att sortera månbränsledunkar eller tappa raketbränsle dagarna i ända. 

I den bästa av världar gynnar praktikperioden både praktikant och företag, vilket den också kommer göra om ni tar tillvara på mina och Yodas tips och trix.

En bra praktikant är en ynnest för både företag och medarbetare, ta tillvara på honom/henne. Det kan vara er nästa kollega, er framtida samarbetspartner eller er nya vän för livet.

Känner ni er peppade att axla rollen som handledare och är ivriga på att hitta en praktikant som är rätt för er?

Underbart! May this guide be with you.  

 

iGoStarWars2

 

Har du smygläst det här inlägget trots att du egentligen inte är intresserad av att bli handledare? Kanske vill du rent av bli praktikant? 


Klicka på knappen nedan för att diskutera praktik över en kopp kaffe med vår Kapten!

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

 

Redaktörens notis: När jag skrev det här inlägget var jag praktikant på iGoMoon.

 


Fler inlägg om praktik och handledarskap (iGoMoon edition):

 

En Praktikants Bekännelse På En Webbyrå
L
äs hur det är att vara en praktikant på iGoMoon - från praktikanter själva!

 

6 Anledningar Att Praktisera På Ett Mindre Företag
Går du i praktiktankar och väger mellan ett stort eller litet företag? Läs om 6 fördelar med att praktisera på ett mindre företag eller startup.

När Teori Blir Praktik: Studentliv vs. Byrå
Det är stora kontraster mellan studentliv och byråliv. Klasskamrater blir till riktiga kunder och deadlines är deadlines på riktigt. Det är på byrån det händer...det och mycket mer!

 

Första Veckan På Månen Som Praktikant
iGoMoons tidigare praktikanter sammanfattar hur en första vecka på Månen kan vara som praktikant...

 

10 Anledningar Varför Du Ska Söka Praktik På En Webbyrå
Många praktikanter har svårt att välja rätt praktikplats. Här kan du läsa om 10 anledningar varför du ska söka praktik på en webbyrå och iGoMoon.

Av Linda Axelsson

Project Coordinator

Purr, purr purr. She’s the crazy cat lady who loves structure and always strives for purrfection.
Projektkoordinator

Purr, purr, purr. Hon är den galna kattjejen som älskar struktur och drivs av purrfektion.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!