Blogging | iGoMoon Utbildar | Marketing Plan

Vad är inbound marketing?

Av Åsa Randahl | 29.07.19

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Inbound marketing innebär att man skapar värdefullt innehåll och upplevelser för kunderna. Okej, men vad innebär det då? Jo, nuförtiden är kunder väldigt bra på att hitta sin egen information och söka sig till det dem önskar ta del av. Det räcker därför inte att bara locka kunderna till ens hemsida utan när de väl är där måste man fortsätta att hjälpa, stötta och stärka dem med värdefull information. Alltså, som företag gäller det att kunna förse kunderna med det de letar efter. Men beroende på var kunderna är i sin köpresa önskar de även olika typer av information

Värdefullt innehåll

Nästa fråga blir ju då naturligt, vad är värdefullt innehåll? Det är information som ger kunden något. Till exempel, många företag bloggar, det är ett bra sätt att hålla sin hemsida levande och alltid fylld med uppdaterad och relevant information. Men det finns många do’s and don’t när det kommer till bloggande, såsom, skriv inte för säljande texter, uppdatera regelbundet, skriv inte för kort eller långt och sökordsoptimera texten. Låter kanske svårt, men det klarar ni! Det finns det fantastisk hjälp med vad du ska tänka på när du bloggar. Men det är inte bara på en blogg som är värdefullt innehåll utan även hemsida, video, mailutskick, sociala medier osv. 

 

I grunden handlar det om att skapa innehåll som är intressant för kunden och inte det som är intressant för företaget. Med andra ord, skippa företagets perspektiv och tänk mer journalist. Skriva i linje med företagets tonalitet men var gärna vara transparent och slussa kunden igenom siten med hjälp av länkar. För att göra det lättare, tänk att allt innehåll som kunden läser hos er ska ge dem något, kanske i form av inspiration, nytta eller kunskap. Se till att förtjäna kundernas uppmärksamhet.

Inbound vs outbound marketing?

Låt oss jämföra inbound och outbound marketing för att göra det extra tydligt. Outbound marketing innebär att man avbryter och jagar kunden med innehåll för att fånga deras uppmärksamhet. Medan inbound marketing förtjänar kundens uppmärksamhet. Genom att skapa värde i sitt innehåll så skapar man även trovärdighet och en starkare relation med kunden. Man låter alltså kunden komma till en själv och sen fångar man in dem med sitt innehåll och på så sätt skapar leads. Det blir en form av lönsam marknadsföring som skapar högre försäljning.

 

inbound-marketing-blog-igomoon-2

Är inbound marketing någonting för oss?

Ja såklart! Inbound marketing är någonting för alla. Jobba med er hemsida och håll den levande, ingen blir inspirerad av en bortglömd hemsida och ni har ju redan en, eller hur? Gör det bästa av det ni har så kommer ni märka en stor skillnad på era leads. Läs bara om hur bra det gick för en av våra kunder. Behöver ni hjälp med tips och tricks eller med allt så vet ni var vi finns!

Var ska man börja?

Vi rekommenderar er att börja skriva en marknadsplan. I den, inkludera er buyer personas, alltså er målgrupp. Vilka är dem och vad söker dem? Utveckla det sen till hur deras köpresa ser ut, vad önskar de få för information i sina olika steg? Ta reda på vad era konkurrenter gör så ni vet vad era kunder väljer mellan, men kopiera dem inte. Sätt era mål, vad vill ni uppnå och är det ett rimligt mål? Lägg även upp en plan för vad och var ni ska kommunicera, det gör det mycket enklare. Efter det är det bara att sätta igång. Men man måste komma ihåg att löpande utvärdera det man gör och vara öppen för förändringar, vad som helst kan hända under tidens gång.

 

Läs gärna vår marknadsplan som du kan ha som mall när du skriver din.

New call-to-action

Av Åsa Randahl

Team Leader / Inbound Marketing Consultant
Team Leader / Inbound Marketing Consultant

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!