iGoMoon Crew | Praktik/Internship

Tillbaka på månen - välkommen Emmi!

Av Camilla Abrahamsson | 12.03.20

Lästid: 4 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Hon har återvänt! Vår kära Emmi, som hade sin första praktikperiod hos oss i höstas, har nu återigen landat på månen för att göra sin sista praktik. Vassare än någonsin och med en massa ny kunskap i bagaget. Nu är det hög tid för er att få lära känna vår duktiga och sprudlande front-end utvecklare!

 

Härligt att ha dig tillbaka Emmi! Hur känns det att återförenas med gänget?

Det känns som att det är här jag hör hemma! Jag kunde inte ha önskat mig en bättre start eller välkomnande. Kul att se några nya ansikten också!  

 

Berätta lite om din praktik och utbildning! 

Jag pluggar på Nackademin, som trots sitt namn ligger i Solna. Utbildningen heter front-end utveckling och är två år lång. Detta är min sista av två praktikvändor, som vardera är tio veckor lång. Efter den här praktikperioden är jag helt klar och kan stoltsera med ett examensbevis! 

 

Emmi coding

 

Du har ju också en examen i textilekonomi från Textilhögskolan i Borås. Vad fick dig att byta bana till webbutveckling egentligen? 

Min kärlek till textilen ligger i hantverket! Jag älskar både att sy och att brodera. Nu när jag bor i en storstad kände jag att det var dags att byta bana till ett mer storstadsanpassat hantverk - kod! Jag ser många likheter i pusslandet och skapandet och det finns alltid något nytt att lära. (Och vi är mer än glada över att du valde koden!)

 

Vilka erfarenheter har du tagit med dig från din första praktik hos oss?

Förutom erfarenheten av att arbeta på ett kontor med härliga kollegor så lärde jag mig mycket av det tekniska som låg till grund för mitt projektarbete! Utan erfarenheten från iGoMoon vet jag inte hur det hade gått.. Nu blev det full betygpott på examensarbetet! 

 

Så, har det varit full rulle från dag ett - nu när du är lite varm i kläderna?

Det skulle jag minst sagt säga! Rakt in i hetluften med ett fantastiskt roligt projekt. Nu får jag möjligheten att utveckla mina kod-, projektledar- och designkunskaper. Det känns verkligen som jag får chansen att knyta ihop säcken efter två års studier. 

 

Vad ser du mest fram emot att lära dig under den här praktikperioden?

Jag ser fram emot att lära mig de där sakerna som skolan missar när man jobbar mot en faktisk kund. Till exempel om säkerhet, hosting och hur man skapar något som håller under en längre tid. 

 

Emmi living room

 

Sammanfatta Emmi med tre ord!

Lustigkurre, livsnjutare och snygg. 


Vilken är din bästa egenskap?

Blir aldrig för varm. Dock så fryser jag alltid så det finns ju en baksida med det så att säga...

 

...och din sämsta?

Min mamma har smittat mig med sitt finska temperament.

 

Vad gör du om fem år?

Oh, vad jag längtar till mig själv om fem år! Då kommer jag förhoppningsvis vara en duktig utvecklare med kunskaper som jag bara kan drömma om idag. Under veckodagarna bygger jag hemsidor, och helgerna spenderar jag säkert på mitt nyinköpta landställe. Typiskt trevligt. 

 

Hur ser en klassisk lördag ut för dig?

Lite öl och käk tackar jag inte nej till. Just nu är jag på jakt efter Stockholms bästa köttbullar! För tillfället leder Tranans off-menu köttbullar. Mycket mums! :)

 

När du vill glänsa i köket, vad lagas?

Jag älskar det vietnamesiska köket så gärna något därifrån. Kanske en syrlig nudelsallad med massa koriander? Hade det smakat?

 

Vilket är ditt absolut bästa tips - alla kategorier? 

Tvätta händerna. 

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!