iGoMoon Crew | Byrålivet

Touchdown på månen - välkommen Erik!

Av Camilla Abrahamsson | 17.09.19

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Hjälp mig att välkomna ett av iGoMoon’s senaste stjärnskott, vår nya front-end developer, Erik Utterström! Vi är riktigt glada att vi har fått förstärkning till kod-knackar-gänget, men också att vi har en ny härlig kollega att umgås med på månbasen. Nu är vi nyfikna på att veta mer vem om Erik! Vem är han egentligen? Och hur såg hans resa till oss ut?

Välkommen till gänget Erik!

 

Så skoj att äntligen ha dig här! Hur känns det att vara ombord på månen?

Det känns superroligt! Jag är riktigt taggad på att köra igång ordentligt och ser fram emot att börja lära känna våra kunder bättre.

 

Men hur såg din resa hit egentligen ut? 

För flera månader sedan träffade jag Mattias för en intervju, och gjorde sedan ett arbetsprov här på iGoMoon - vilket gick väldigt bra. Men tyvärr kunde inte rollen tillsättas just då. Därefter höll vi kontakten, och för drygt två månader sedan så erbjöd Mattias till slut mig rollen, och vi kom överens om att jag skulle börja så fort som möjligt!

 

Och vad gjorde du innan du började hos oss? 

Innan jag började på iGoMoon arbetade jag som frilansande webbutvecklare, vilket jag började med redan under min studietid. Efter studierna så kändes det ganska naturligt att fortsätta i samma spår. Jag tyckte det var väldigt roligt att prata med kunder och tillsammans försöka förverkliga deras idéer. Under frilansperioden arbetade jag med allt från privatpersoner som ville utveckla en hemsida för en hobby, till föreningar och mindre företag. Alla hade sina egna planer och idéer vilket kändes uppfriskande, och det var roligt att få möjligheten att komma med förslag på lösningar.

 

Erik i living room

 

Vad var det som fick dig att falla för just iGoMoon?

Det måste ha varit när jag först kom in genom dörren på kontoret. Jag fick ett så varmt välkomnande, och blev direkt introducerad för nästan alla medarbetare. Detta gav helt enkelt ett väldigt gott intryck och jag kände genast förtroende för företaget. 

 

Vad ser du mest fram emot med att arbeta som front-end developer på iGoMoon?

Jag ser fram emot att lära känna alla trevliga personer ännu mer och att få vara med och driva på vår gemensamma resa till månen! Sedan ser jag också det här som en stor möjlighet att kunna fortsätta utvecklas inom programmering, design och att arbeta nära kunderna. Jag har alltid gillat att vara hands-on och känner att iGoMoon ger mig chansen att både få ta egna initiativ och friheten att själv lägga upp mitt arbete.

Dags att gå lite mer på djupet! Vem är Erik “behind the scenes”? 

 

Vi mjukstartar, vilken är din absolut bästa egenskap?

Jag har alltid gillat att lära mig nya saker, speciellt när det kommer till elektronik.

 

Och så kör vi miljonfrågan på en gång, vilken är den sämsta egenskapen? ;)

Jag kan bli en aningen frustrerad när jag inte lyckas lösa ett programmeringsproblem! Så om ni har svårt att slita mig från datorn så beror det troligtvis på att jag har stött på ett hinder..

 

Okej när vi ändå pratar pengar, du vinner den där miljonen. Hur spenderar du den?

Det är en svår fråga. En del skulle gå till att prova på saker jag tidigare känt varit svårt att lägga pengar på. Lära mig dyka eller paragliding är två saker jag skulle vilja lära mig att göra. 

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?

Då gillar jag att vandra, spela spel eller slappna av med en bok eller ljudbok!

 

Erik Utterström

 

Berätta något vi inte visste om dig! 

Jag har, som ni kanske redan förstått, ett stort teknikintresse, och följer mycket utveckling inom AI, AR och VR. Så om ni vill prata om möjligheter inom teknologi och dess påverkan i vår vardag så finns jag här!

 

Vilken är din absoluta favoritplats i världen? 

Skulle säga Italien eller Kreta. Det som spelar roll är vem jag spenderar tiden med.

 

Och om du skulle nämna ett nytt drömresemål, vilket skulle det bli och varför? 

Japan! Anledningen är tvådelad. Jag är dels fascinerad av dagens kultur i landet, med det stora fokuset på teknikutveckling och viljan att hitta tekniska lösningar på även de minsta problemen. Ett roligt exempel är robothotellet “Henn na Hotel” i Tokyo, där man välkomnas av en mekanisk dinosaur bakom receptionsdisken. Jag har även läst en del om det traditionella feodala Japan vilket gjort mig ännu mer intresserad av att besöka landet. 

 

Sista - en obligatorisk matfråga! Du får bara äta en maträtt för resten av livet, vilken blir det?

Är det fusk att säga Tapas?
Svar: Ja!

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!