iGoMoon Crew | Byrålivet

Välkommen Roberta!

Av Camilla Abrahamsson | 13.05.19

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Hela vägen från Dublin till Stockholm. Här har ni henne, vår senaste stjärna och Business Developer - Roberta Righetti! Roberta kommer ursprungligen från staden Cuneo i norra Italien. Men utöver sina italienska rötter har hon redan hunnit prova på livet som globetrotter. För bara någon månad sedan packade hon flyttlådorna och skickade dem hela vägen från Dublin till Stockholm. Ni kan gissa om vi är glada!Berätta om din tid i Dublin, vad gjorde du där borta?

Jag bodde fem år i Dublin där jag jobbade inom IT som säljkonsult. Det första företaget jag arbetade för var en startup, där mitt ansvarsområde var att lansera deras programvara i Mellanöstern, Afrika och Italien. Efter det började jag på ett annat bolag som Global Inbound Account Executive, och var där ansvarig för hela säljcykeln - från att generera till att stänga leads, för olika projekt vilket involverade företag som Trend Micro och Dropbox Business. När jag sedan blev anställd på HubSpot - som är en partner till iGoMoon, jobbade jag på deras Partnership department med att coacha digitala verksamheter i hur de kan öka sina intäkter genom Inbound metodiken och med att granska deras affärsstrategier.

Roberta gör magi


Finns det något mer land du har hunnit checka av att bo i?

Jag bodde i Frankrike i två år efter att jag tagit min examen från high school, mest för att resa runt, läsa franska och bara njuta! Sedan åkte jag hem till Italien igen för att börja plugga på National College of Turin, där jag läste arabiska, och Mellanösternstudier i litteratur och historia. Jag avslutade sen utbildningen med att flytta till Sidi Bou Said i Tunisien för att läsa arabiska på skolan Bourguiba vid sidan av mitt examensarbete.


Och hur hamnade du egentligen i Stockholm till slut?

Det finns en kärlekshistoria bakom varje val att flytta till ett nytt land, vilket även min har :)


Hur fick du höra talas om iGoMoon?

Jag träffade Mattias och Camilla från iGoMoon i höstas på ett HubSpot event i Stockholm - vilket också var mitt första besök i Sverige. Sedan dess har vi fortsatt hålla kontakten, och här är jag nu!


Vad är ditt intryck av iGoMoon än så länge?

Det har varit väldigt bra sedan första dagen jag satte min fot här. Alla är otroligt snälla, trevliga och alltid redo att hjälpa till! Sedan är det också väldigt spännande att se utvecklingen av ett projekt, från “scratch” och alla de steg som krävs för att ta sig till målet.


Vad kommer vara din viktigaste funktion som Business developer?

Eftersom att iGoMoon är ett ganska litet, men ett växande företag, är det rätt svårt att ge en konkret beskrivning av hur min roll ser ut idag. Och med tanke på den utvecklingsresa vi befinner oss på just nu, kan mina arbetsdagar variera - man får hugga in där det behövs mest för stunden! Men kortfattat så kommer en stor del av mitt fokus vara att bygga processen kring hur vi ska arbeta med digital transformation, och med våra kunder. Jag kommer också att ansvara för att leda både externa och interna workshops, seminarier och utbildningar. Liksom att hålla koll på trender och nya upptäckter i branschen samt att kvalitetssäkra vårt arbete i kundprojekten.

 

Training med Roberta


Vem är Roberta egentligen?

Oj, det här är en miljonfråga! Jag är en ambitiös och bestämd person när det gäller mitt professionella liv. När det kommer till mitt privatliv tycker jag om att utmana mig själv!


Du växte ju upp i Italien, vilka italienska sidor av dig kan vi förvänta oss att se framöver?

Jag är alltid redo för att dela med mig av roliga “memes” och att skratta tillsammans under “aperitivo time”!


Hur många språk talar du och vilka?

Fem, men snart sex! Jag pratar flytande italienska, engelska, arabiska, franska och spanska. Och inom kort även svenska. Jag älskar språk!


Hur spenderar du helst en solig sommardag?

Jag skulle förmodligen låna med mig en hund och köra iväg till en strand för att promenera runt och äta glass. Har du en hund? 

Fem snabba!

  1. Vad tittar du på? Gärna YouTube-videos. Jag är ett stort fan av PewDiePie!

  2. Dublin eller Sverige? ITALIEN :)

  3. Bästa resan någonsin? Jag spenderade 10 dagar i Saharaöknen där jag bodde med en beduinstam för universitets research. Fantastiskt!
     
  4. Guilty pleasure mat? Jag kan inte säga nej till handgjord pasta lagad av min italienska mamma. Det är omöjligt!  

  5. Vad gör dig glad? Hundar. Mat och en bra comedy show.

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!