iGoMoon Crew | Byrålivet

Välkommen till månen Simon!

Av Camilla Abrahamsson | 29.08.19

Lästid: 7 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Vi kunde inte ha fått ett bättre välkomnande efter sommarledigheten, och vilken start på hösten! Nämligen lyxen att få välkomna tre nya fantastiska kollegor till iGoMoon-gänget. Och självklart ska även ni få lära känna vår supertrio! Först ut på scen blir energiknippet Simon Nolin - vår nya Junior UX/UI designer. 

Hallå där Simon - härligt att du har landat hos oss!


Nu har du snart hunnit vara hos oss i
tre veckor, hur har den första tiden varit?

Den har varit fantastisk! De första tre dagarna började med onboarding och sedan låg fokus på att sätta igång med att designa iGoMoons hemsida. Det känns verkligen som ett privilegium att få starta med att designa vår egen hemsida, som på sikt ska generera flera leads och förhoppningsvis även flera kunder. Sedan har tempot varit högt, men det gillar jag. Hellre lite för mycket än att man sitter och väntar på jobb!

 

Och vad är ditt intryck av iGoMoon än så länge? 

Mitt intryck av iGoMoon är över förväntan, roligt nog, haha! Både kollegorna och atmosfären är magiska! Jag blev superglad när vi gjorde onboardingen och gick igenom kulturen och företagets mål PÅ RIKTIGT. Från branschkollegor har man hört att just den delen ofta glöms bort, och att man istället förväntas leverera från start utan någon ordentlig introduktion. Jag tror att det är lättare att jobba hårt för ett företag om man vet vad de har för värderingar, mål och visioner. Vår VD Mattias har varit väldigt transparent med iGoMoons mål, värderingar och vision, vilket har varit inspirerande!

 

Men vad gjorde du egentligen innan du hamnade på månen?

Innan jag kom till iGoMoon studerade jag på Berghs School of Communication till Digital Kreatör med inriktningen UX design. Efter heltidsstudierna på Berghs åkte jag till Australien för att studera Business, Leadership and Management. Utbildningen i Australien har blivit en supernyttig grund när jag designar, eftersom jag lättare kan se själva målet med hemsidan eller appen. Med andra ord en design som inte bara ser bra ut, utan som också skapar affärsnytta. 

 

Vad kommer att vara din viktigaste uppgift som Junior UX/UI  designer på iGoMoon? 

Just nu kommer det att vara att hålla sig till guidelines och implementera affärsnytta i designen. Till en början blir det mycket feedback från kollegor gällande designen men det känns som att jag har ett någorlunda grepp om vad som bör finnas med i designen för att öka värdet för kunden. 

 

Vad ser du mest fram emot med att jobba hos oss?

Att få möjligheten att producera material och design som faktiskt hjälper kunden på riktigt. Min ambition är att kunna se resultat i form av konverteringar, leads och interaktioner. Det blir ett kvitto på att man har gjort ett bra jobb. Sedan är det bästa kvittot såklart alltid att ha en kund som är nöjd, den känslan är svårslagen! 

Simon in action

Men nu är vi nyfikna, vem är Simon egentligen? 

 

Berätta lite om din tid i Australien. Blev det någon surfing? Hängde du med kängurus? 

Den var toppen! Det blev såklart en del plugg, sedan jobbade jag både för det svenska varumärket Nudie Jeans och som bartender. Tyvärr blev det inte mycket surfing men jag lärde mig faktiskt att skejta, haha. Det blev också en hel del festande och mycket strandhäng. Sammanfattningsvis var det en superrolig tid och jag tror att alla personer växer av att bo så i ett annat land så långt borta i över ett år. Kan mycket väl vara det bästa beslutet jag har tagit att flytta utomlands sådär!

 

Du verkar vara en sjukt positiv och glad person! Men (om du ens kan), när blir du riktigt arg?

När någon är oförmögen att lyssna på andras åsikter och avbryter någon mitt i en mening. Det är nog den största bristen på respekt! Men också att komma för sent till möten, då ligger du på minus direkt i min bok.

 

Och vad gör dig riktigt glad?

När någon ger en personlig present som är genomtänkt och gjord för hand. Jag fick exempelvis ett grattiskort av en tjej i Australien. Vi sågs bara en gång men veckan därpå när det var min födelsedag kom hon förbi och lämnade ett handskrivet kort, trodde att jag nästan skulle gråta. Extremt fin gest!

 

Terrasshäng

 

Vad hittar du helst på när du inte jobbar?

Då blir det att kolla på VIK hockey, laga mat eller vara med vännerna! Åka till Frankrike över en helg är inte heller tråkigt, bara den innehåller vin och mat.

 

Har du några dolda talanger?

Jag kan snickra lite, kanske inte en jättetalang men den har varit rätt nyttig när man har renoverat lägenheter, haha.

 

Ge oss ditt bästa tips! 

Ditt jobb är kanske den tryggaste grundstenen i livet. Vet du inte vad du vill jobba med så börja med att ta småkurser och våga testa på nya aktiviteter, som dansklasser, gitarrlektioner eller något skolämne. Det hjälper dig att träffa människor och bli inspirerad att hitta vad du vill göra i livet. Med ett bra jobb som du trivs med kan du garantera dig själv minst 40 timmar i veckan som du älskar!

 

Du ställer upp i “Halv åtta hos mig”, vad bjuder du på?

Till förrätt blir det kavring med chark och till varmrätt skomakarlåda med blomkålspure, toppat med krispig bacon. Och avslutningsvis kladdkaka med björnbär och saffransgrädde. Serveras på hösten!

Vi avslutar med några klassiska snabba!

Jag kan inte leva utan… uppskattning 

Jag lyssnar helst på… Sam Smith 

Om jag skulle bo någonstans för resten av livet skulle det bli... Stockholm och Midsommarkransen! 

Högst upp på min bucketlist står… att skaffa en ny bostad

Om jag bara fick behålla en nedladdad app i telefonen skulle det vara… Linkedin 

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!