iGoMoon Crew | Byrålivet

Välkommen till månen - Mark!

Av Camilla Abrahamsson | 10.05.19

Lästid: 9 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Hjälp mig att ge ett rungande välkommen till vår Sr. Digital Strategist - Mark Schellhas! 
Mark har jobbat hos oss i två månader nu - men det känns redan som att han har varit här i en evighet. Och vi börjar fråga oss om det finns någonting den här killen inte kan. Ja, vi kan säga att vi är otroligt glada över att han valt att sätta foten på månen och vi ser verkligen fram emot en rolig och spännande framtid tillsammans! Men vem är han egentligen? Och hur ser en vanlig dag som digital strateg på iGoMoon ut? Nu är det på tiden att även ni får lära känna vår unicorn lite närmre!

 

Så Mark, vad gjorde du innan du började på iGoMoon?

Då arbetade jag som Digital Marketing Officer på den ideella organisationen WaterAid Sweden, där jag hjälpte organisationen att lyfta deras digitala marknadsföringsarbete. I min roll låg det största fokuset på att höja WaterAid’s profil i Sverige genom en rad digitala marknadsföringskampanjer, etablera ett ramverk för digitalt engagemang - för att förbättra konverteringsvärdet av donationer och bygga ett kontinuerligt nätverk av influencers.

Mark i action

 

Och hur såg din resa ut hit till månen?

Ja du.. Som med alla goda ting, började min resa med att jag fick chans att träffa iGoMoon’s VD Mattias, under ett julmingel på Project Playground. Project Playground är en ideell organisation som jag varit involverad i under många år, och som iGoMoon nyligen har blivit företagsvän till. Så, efter att ha pratat med Mattias blev jag väldigt nyfiken på månen och deras arbete. Sen tog det inte lång tid efter vårt första möte innan jag bestämde mig för att bli en del av gänget!


Nu har du varit hos oss i lite mer än en månad, hur har den första tiden varit?

Den har varit väldigt fullspäckad och spännande! Vi har en stor variation av projekt och kunder här, alla med specifika behov. Och tillsammans med den resa och transformation iGoMoon själva genomgår, har det betytt att det finns många möjligheter för mig att kunna bidra med mina erfarenheter. Sen så är ju teamet ett härligt gäng med mycket energi, så hittills har första tiden varit riktigt bra!


Hur ser din roll som Sr. Digital Strategist på iGoMoon ut?

Först och främst, är min roll att hjälpa våra kunder att växa bättre genom att dra nytta av vad en bra digital affärsstrategi och ett väloljat utförande kan leverera. Internt tittar jag på vilka behov iGoMoon har för att kunna växa och hur man kan styra våra ambitioner åt rätt håll. Sen är det såklart också viktigt att vara ett stöd för vårt team när det gäller att utmana oss själva att göra bättre action plans, se till att genomförandet går smidigt och samtidigt se till att vi har det bra och roligt under tiden.


..och vilka värden kommer du att skapa för våra kunder?

Kunder vänder sig ofta till oss med kort- till mellansiktiga problem som de behöver hjälp med att lösa. Dessa projekt och uppgifter är steg i kundens resa mot en större digital ambition - erbjuda en innovativ service till marknaden eller förbättra arbetslivet för sina kunder, till exempel. Min roll som digital strateg är att ge klarhet i den större ambitionen, och se till att stegen de tar idag, kommer att löna sig, i form av konkret affärsvärde imorgon.

 Mark i kreativ action

Så, vem är Mark egentligen?


Du är ju uppväxt i Sydafrika, berätta mer!

Stämmer bra, jag är född i Johannesburg och växte senare upp i Kapstaden. Sydafrika är en ganska dynamisk plats. Vi har en väldigt varierad befolkning med 11 officiella språk, så det är verkligen en kulturell smältdegel. Genom att växa upp i en sådan miljö tror jag har format mig till den nyfikna och öppna person jag är idag. Jag växte också upp under landets skifte från apartheid till demokrati. Och det är nog därför jag är en sån optimist - ingenting är omöjligt, saker och ting kan alltid vända. I en jobbkontext, så fanns det för några år sedan statistik på att 65% av affärerna som görs i Sydafrika är nya affärer. Detta betyder att man behöver vara öppen för nya människor och idéer, eftersom det bara är så omgivningen ser ut, och du vet aldrig vilka nya möjligheter som kan dyka upp i framtiden, eller var/vem de kan komma ifrån.


Vad fick dig att hamna i Stockholm?

Min ex-flickvän är svensk. Jag bodde i London innan vi träffades, sen besökte jag Stockholm några gånger och gillade verkligen staden. Så jag antar att man kan säga att jag är en av dessa “kärleks-flyktingar” - och det finns många av oss här!


Hur skulle du kort beskriva dig själv som person?

Jag är en optimist, och i huvudsak en kreativ person. Privat älskar jag att skratta och ha kul! Jag är ganska lekfull person med mycket humor - men det kan bero på vem du frågar. Sen är jag självsäker och är van att få det jag vill - en utpräglad tävlingsperson helt enkelt. Men jag gillar också att lyfta andra, och jag vaknar upp varje dag med ambitionen att ge lite mer, och vara lite bättre än vad jag var igår. Mitt liv handlar verkligen om att lära och växa, och hjälpa andra till samma, när jag än får chansen.


Vilken är din bästa egenskap?

Mod. Det är inte alltid lätt att göra det rätta, stå upp för att hjälpa någon som behöver dig, eller berätta sanningen i tuffa situationer - särskilt när det lätt uppstår rädsla och förvirring. Men detta har helt ärligt gjort mitt liv så mycket enklare. Jag har lärt mig att dåliga tider inte varar för evigt, och att agera genom modet att stå upp för mina övertygelser har tagit mig igenom vad som helst.


...och din sämsta?

Haha… kommer jag undan med “workaholic-kortet”? Nej, men helt ärligt, jag jobbar fortfarande på att hitta en hälsosam balans mellan arbete och att ge tid och omtanke till de personer jag bryr mig om mest.


Hur spenderar du helst din tid när du inte jobbar?

När jag inte surfar på nätet, föredrar jag att surfa på riktigt - när möjligheten ges. Sen tycker jag om att lägga tid på de ideella aktiviteter jag engagerar mig i, men framförallt älskar jag att hänga och ha kul med mina vänner. Det ger mig så mycket.


Berätta om något vi inte visste om dig!

Jag har haft ett tidigare liv som musikproducent och låtskrivare. Och det händer fortfarande att jag gör en del egna projekt när det hinns med.


Sista! Vad står högst upp på din bucket list?

Efter att ha publicerats i en artikel på iGoMoon? Sova under stjärnorna på ett safari med elefanter och giraffer! Jag har gjort något liknande när jag var väldigt ung, men jag har en annan approach i åtanke den här gången.

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!