iGoMoon Crew | Byrålivet | Praktik/Internship

Välkomna vår nya designpraktikant, Unni!

Av Camilla Abrahamsson | 08.02.19

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

I januari fick vi glädjen att kickstarta det nya året på bästa möjliga sätt. Nämligen med att välkomna vår nya härliga kollega och designpraktikant Unni Wihlborg som skall hänga med oss ända in på vårkanten. Vi är väldigt glada över att Unni har hittat till oss och ser fram emot att lära känna henne mer och mer för varje dag som går!

 

Så Unni, vad gjorde du innan du började praktisera på iGoMoon?
Jag pluggar Digital Content Design på Medieinstitutet, detta är mitt andra och sista år, och även min andra och sista praktik. Det är en bred utbildning, där jag har lärt mig bland annat att designa för de vanligaste digitala plattformarna som t.ex. webb och mobil. Under utbildningen har jag också gjort en del rörlig design, och fått inblick i digital marknadsföring.

Hur fick du höra talas om iGoMoon och vad fick dig att söka dig hit?
Jag hörde om er från en elev i skolan som tidigare hade praktiserat här. Hon hade bara positiva saker att säga om iGoMoon.

Unni och R2-D2

 

Nu har du hunnit vara hos oss i en månad. Hur har den första tiden varit?
Från dag ett har jag känt mig väldigt välkommen här. Stämningen känns avslappnad och vänlig, och kollegorna drivna och ambitiösa! Jag känner mig väldigt inspirerad och glad över att få praktisera just på iGoMoon. Jag har redan efter ett par veckor fått prova på många olika saker och lärt mig jättemycket.

Vad ser du mest fram emot att lära dig under din praktik?
Jag hoppas att jag får lära mig så mycket som möjligt om både design och branschen överlag, för att i slutändan hitta det jag brinner mest för och vill specialisera mig inom.   

Du har flyttat runt en del i världen och hamnade till sist i Stockholm, berätta mer!
Jo, jag växte upp i Trondheim i Norge men var tidigt nyfiken på resten av världen och ville ut och resa. Jag har alltid varit intresserad av andra språk och kulturer, något som gjorde att jag älskade att resa och bo på andra ställen. Mina favoritställen är nog Vancouver i Kanada och Palma de Mallorca. Efter några år utomlands började jag längta tillbaka till Skandinavien, och då tyckte jag Stockholm lät som en spännande stad. Jag kände mig direkt som hemma här, och nu har det redan gått 12 år sedan jag först flyttade hit.

 

Unni i action

Några snabba!

En app du inte kan leva utan?
Evernote, jag älskar att göra listor!

Om du kunde återskapa en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?
Jag kan omöjligt välja bara en dag här, måste få säga två, och det är dagarna då mina döttrar kom till världen.

Du har 100 000 kr att spendera på en dag, vad gör du?
Ger lite till välgörenhet, och köper en lyxig resa till Costa Rica åt familjen.

Favoritplats?
Sommarstugan i den norska skärgården.

Finns alltid i ditt kylskåp?
Ost!

Norge eller Sverige?
Uhhhh, det går inte att svara på den frågan, men om jag verkligen måste så blir det Norge...

Bäst just nu?
Pinterest - bästa inredningsinspirationen för min flytt!

 

Om du fick byta liv med någon för en dag, vem?
Det skulle nog bli någon artist, som typ Beyonce. Jag har alltid älskat att dansa och sjunga (även fast jag inte kan). Så det vore sjukt kul att prova på livet som världsartist för en dag! Alternativt skulle jag vilja vara USA:s president för en dag för att städa upp lite i världsordningen :-)

Slutligen, vad gör Unni om 5 år?
Jag flyttade nyligen från lägenhet till hus med min man och två små barn, så nu blir det villa, trädgård och Volvo i minst 5 år framöver. Med två tjejer på 2 och 4 år är livet rätt intensivt just nu, så jag hoppas att det lugnat ned sig lite inom 5 år.. Med lite tur kanske jag till och med klarar mig igenom Vasaloppet innan dess!

Jobbmässigt ser jag mycket fram emot att fortsätta min karriär inom design, och kommer nog fokusera mycket på det framöver. Mitt mål är att på något sätt göra världen lite bättre genom att jobba med design för företag med samhällsnytta. Samtidigt är livet för kort för att enbart jobba. Därför hoppas jag hitta en bra balans mellan jobb och privatliv, så att jag kan vara där för mina tjejer under deras uppväxt.

 En glad Unni i iGoMoons livingroom

 

Är du intresserad av att praktisera hos oss?

Vi är alltid på jakt efter nya stjärnor som vill utvecklas inom inbound marketing, webbutveckling och design! Är det dig vi söker? Skicka in din ansökan genom att klicka på länken nedanför.

 

Intresserad? Sök praktik hos oss!

 

 

 

 

 

 

 

Av Camilla Abrahamsson

Executive Assistant

Devoted botanist and home cook. She's outstanding when it comes to taking care of clients and colleagues.
VD-Assistent

Botaniker och kock ut i fingerspetsarna. Och dessutom en jäkel på att ta hand om kunder och kollegor.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!