Foretagskultur | Rekommenderad

Våra värdeord visualiseras – del 2: Stay crisp

Av Carl Alin | 31.01.18

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

I del 1 tittade vi närmare på vårt värdeord Be Brave. I uppföljningen går vi vidare till värdeord nummer två: Stay Crisp. Hur har vi visualiserat det, och vad betyder det för oss?

Vår tidigare designpraktikant Alessia, numera timanställd, fick alltså i uppdrag att försöka visualisera våra värdeord och omvandla dem till tavlor. Förra veckan visade vi upp Be Brave, och pratade om det. Men nu är det dags för del två.

Så idag ska vi prata om: Stay Crisp.

 

Allting börjar med en värdegrund


Vi kickar igång med en kort recap från förra inlägget, där vi pratade om värdeorden som bara råkade slinka ur Mattias på en Finlandskryssning för x antal år sedan. Och där viss research avslöjade att de ursprungligen var Be Brave, Stay Crisp and Drink Prosecco. Men vi kom också kom fram till att inget av det där spelar någon roll, eftersom huvudsaken är vad värdeorden har utvecklats till och vad de står för idag.

Be Brave, Stay Crisp and Have Fun. iGoMoons företagskultur är såklart väldigt färgad av de här tre värdeorden, de här kärnvärdena. De finns i allt vi gör: från produktion och leverans, till internt arbete och aw:s. För det är verkligen här magin uppstår. I det gyllene snittet: vår kultur.

Det finns naturligt i oss alla, både kund och kollega. Vi är ute på en resa till månen, och vi kommer dit genom att vara brave, crisp och fun.

“Ja ja, enough med bakgrunds-kollen. Få se tavlan nu då”, tänker du. Check på den!

iGoMoons värdeord nummer 2: Stay Crisp.


Så vad betyder Stay Crisp?


Det är viktigt att komma ihåg att vi bara är så vassa som vår senaste leverans. Därför frågar vi alltid oss själva: är det här Crisp?

Att förbli Crisp handlar om medvetenhet. Och kunskap. Det handlar om en medvetenhet om vad vi faktiskt sysslar med. Om att ta ansvar, för arbete, leverans och kollegor. Att ta hand om varandra.

Det är viljan att fortsätta söka kunskap och växa. Att förbli skarp och att ständigt flytta gränserna. Att alltid sträva mot toppen.

Det är viljan att alltid prestera så bra som man kan. Att göra det där lilla extra(ordinära). Att lägga ned hjärta och själ i en strävan efter att landa där ingen någonsin varit förut.

Hur tänkte Designer-Alessia?


Alessia berättar: “Med Crisp ville jag förgylla de bokstäver som bildar själva ordet, just för att innebörden är mer komplex än de övriga värdeorden. Såhär: är man Brave så vågar man vara Crisp, och är man Crisp så har man Fun.”

Hon fortsätter: “Crisp utstrålar värde, pricksäkerhet, tålamod, skärpa, ordning och reda, känsla, och passion. Det är ett nyckelelement när det gäller framgång för iGoMoon: att vara Crisp både på ett personligt och ett professionellt plan. Man stöttar sina kollegor, man är ärlig och rak, man gör sitt bästa, man är en god medmänniska och kollega, och då gör man ett bra jobb gentemot kund per automatik. Det handlar om att hela tiden ge det lilla extra.”

“Men hur visar man det bildligt, i ett ord, då? Jag tänkte länge på att jag ville göra ordet "vasst" eller "iskallt", men kom fram till att det handlar om mer än så och därför borde det också utstråla värme, så att det inte blev för hårt.”

“Eftersom Crisp är ett så essentiellt ord för iGoMoons företagskultur fick det helt enkelt bli the golden word. Dels för att det är det centralaste av värdeorden (samt unikt), men också för att det är när man är Crisp som man förgyller arbetsplatsen och situationen, och skapar andan på företaget som vi hela tiden vill arbeta mot", avslutar hon.

Vill du veta mer om vår företagskultur?


Klicka dig vidare så hittar du en skattgömma av härligt content.
Läs mer om vår företagskultur

Av Carl Alin

Inbound Marketing Consultant

He’s our Inbound Whisperer. He listens to our clients, analyzes their needs and often finds solutions they have never thought of.
Inbound Marketing Consultant

Han är vår Inbound-viskare- Han lyssnar på våra kunder, analyserar deras behov och hittar en lösning som de inte visste fanns.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!