We are hiring | Rekommenderad

Är du en digital designer? iGoMoon söker en praktikant

Av Andreas Uneby | 07.08.17

Lästid: 6 minuter
‹ Tillbaka till listningen

Vill du praktisera på månen?

 

Letar du efter en plats där du både får bygga upp din designverktygslåda på bredden, vässa enskilda verktyg och tillföra konkreta projekt till din portfolio? Då har du kommit helt rätt.

 

Som praktikant hos oss kommer du att få jobba i skarpa case mot våra kunder, med allt från design av hela webbsidor, till kundfotograferingar, grafiska identiteter och en stor mängd olika produktioner både för externa kunder och internt. Vi kan garantera att du kommer att ha saker att göra från ögonblicket du kommer in genom dörren tills dess du går här ifrån.

 

Huvudsakligen arbetar vi i Adobes programserie, men det viktigaste är inte att vara kompetent inom ett visst program, det viktigaste är att du har viljan att lösa uppgifter och förmågan att tänka kreativt. Då kommer du att gå härifrån med de tekniska kunskaper du behöver. Gör du saker på ett annat sätt eller i ett annat program än oss? Härligt, övertala oss att det är bättre. Vi tror att praktik är en tvåvägsrelation, och vi ser det som ett tillfälle för kreativa människor att lära och inspireras av varandra.

 

Vi går efter uttrycket "arbetar man hårt så lär man sig allt, kan man redan allt så kan man ingenting"

 

 

Vi söker dig som:

  • Är modig

Du ser på utmaningar som ett sätt att utvecklas. Du vågar säga till när du tycker att någonting kan göras på ett annat sätt, du kan både ge och ta konstruktiv kritik, och du är prestigelös i din relation till både medarbetare och kunder. Du vill allas bästa, och du vågar gå utanför det rutinmässiga för att nå målet.

 

  • Kan vara knaprig

Eller ja, "Crisp", som vi säger på engelska. Vi har inte hittat nån rimlig översättning än. Huvudsaken är iallafall att du sätter höga mål och arbetar hårt för att uppnå dem. Du lär dig av dina misstag, du siktar högre imorgon än du gjorde igår, och du överlevererar både i tid och kvalitet. Och kanske viktigast av allt - man lämnar dig med ett leende på läpparna för att du är så orimligt trevlig.

 

  • Har roligt

Du uppskattar en rolig och trivsam miljö och du har valt att arbeta med design för att du älskar det. Vi tror att du kommer längre när du verkligen älskar det du gör, och vi ser gärna att du inte bara är här för att checka av kurspoäng - på samma sätt som dina framtida kunder gärna ser att du leverar en logotyp som du själv älskar, inte bara en som är "helt okej". Vi vill möta dig som vaknar halv tre på natten för att du drömde om en genialisk lösning, och som vill arbeta med design för att allt annat är otänkbart för dig. Vi vill träffa dig som brinner för det här.

 

månen4.jpeg

 

Vi erbjuder:

  • Möjlighet att ingå i ett team

...bestående av otroligt kompetenta människor, som dessutom råkar ha fantastiskt fin nivå på fredagsbubblet, stor blandning dialekter, tips på matlådemat med hög godhet per krona och relationsråd och livsvisdom i drivor vare sig du vill ha det eller inte. 

 

  • En arbetskultur 

...där lekstuga och hårt arbete går parallelt med varandra, där taket är overkligt högt, och där vi tillsammans blir någonting större än varje enskild del. Tempot är högt, musiken av blandad kvalitet (designavdelningen står givetvis för hög kvalitet även där), och dina deadlines är heligare än påvens hatt men minst lika roliga.

 

  • En handledare dedikerad till dig

...som lyssnar på dina mål och ambitioner och hjälper dig att nå dem under din tid här. Dessutom blir du som formgivare lite av en ögonblicklig favoritperson för alla som har någon form av ansvar för någon form av projekt, så med mod, vilja och kärlek till ditt hantverk kan du bli långt mer än "bara" än praktikant.

 

  • Kontor på Östermalm


...bokstavligen ett stenkast från Humlegården, centrala Stockholm. Det finns verkligen ofattbart stora bullar fem meter från kontoret, och vi kan kändisspana från våra fönster. Vi minns alla den gången vi kastade nötter på [du får inte skriva namn här, Andreas- vänliga hälsningar, Carl]. Vi har dessutom en väldigt fin lunchpromenadstradition, och äger du en filt så är du, vi, och Humlegårdens gräsmatta bästa vänner direkt.

 

  • Skumpafredag

...som en gång började som en engånggsskål en fredageftermiddag och numera är mer eller mindre standard. Förutom detta klappar vi händerna rätt ofta, sympatiskrattar även när någon säger ett ganska tråkigt skämt (du får sänka dina krav på måndagmorgon), och är i allmänhet ganska vettiga människor att omge sig med i någon månad.

 

Sammanfattningsvis

Vi letar efter dig. Du letar efter oss. Kom hit.

 

 

Det har varit väldigt utvecklande att jobba med design på iGoMoon. Andreas (som är Art Director här på kontoret) är en väldigt bra lärare och det är en kreativ miljö där man uppmuntras till att ständigt testa nya saker.

 

rund-david.png

David Lindgren
Webbutveckling & Design, Medieinstitutet 

 

 

Låter det intressant? 

Tryck på knappen nedan eller kontakta vår kapten Mattias för mer information eller skicka ditt CV till mattias.gronborg@igomoon.com.

 

Intresserad? Sök praktikplats nu!

Av Andreas Uneby

Art Director

After finishing his bachelors degree, he took his talents to Piteå, but felt like it was time to move down to Stockholm and see what all the fuss is about. Regardless of where he is, three things are for sure: there will be coffee, Star Wars references and a bunch of hearty laughs.
Art Director

Efter att ha avslutat sin kandidatexamen tog han sina talanger till Piteå, men kände snabbt att det var dags att flytta ner till Stockholm och se vad alla snackar om. Oavsett var han är, är tre saker säkra: det kommer att finnas kaffe, vackert arbete och ett gäng rejäla skratt.

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!