Kundcase | HubSpot Utveckling | HubSpot Webbplats

VJS växer med hjälp av en Hubspot-webbplats av iGoMoon

Av Mattias Grönborg | 14.03.17

Lästid: 5 minuter
‹ Tillbaka till listningen

VJS är en kvalificerad leverantör av fortbildning för jurister. Mellan 1967 och 2000 var VJS ensamma leverantör av denna typ av tjänster i Norden. Sedan 2000 har ett antal konkurrenter dykt upp på marknaden. VJS är fortfarande ett av de mest lönsamma företagen i branschen, men upplevde att det fortfarande fanns utrymme att växa.

En rad förbättringar, som att modernisera varumärket, effektivisera administrationen för att kunna fokusera på att förbättra sina kunders användarupplevelse skulle bli det första steget på deras resa mot tillväxt. 

VJS - fortbildning för jurister

Jurister har alltid en liten bit av studentlivet med sig till arbetslivet. Som jurist måste du genomföra 18 timmars fortbildning varje år. VJS kurskatalog rymmer över 100 olika kurser inom 80 ämnen och ger eleverna ett praktiskt förhållningssätt till utbildning som de enkelt kan ta med sig till arbetet. 

 

 


Av tre byråer, var iGoMoon den enda som övertygade oss att de kunde både bygga vår hemsida i Hubspot och möta våra integrationsbehov.

 

 

- Joakim Rutgersson, Marketing Director, VJS

 

En gammal hemsida med hög konvertering

Hemsidan gav VJS många problem som behövde åtgärdas:

  • Den saknade responsiv design och interaktivitet, vilket gjorde den svår att använda på smartphones och surfplattor.
  • Den kommunicerade en bild av VJS som de inte kände sig bekväma med. Sidan fick VJS att framstå som ett föråldrat och konservativt företag, inte en nytänkade och kvalitativ leverantör.

En sak ville VJS inte ändra på: den höga konverteringsgraden. 

 

Fyra CMS - ett rimligt skäl till förändring

Den gamla hemsidan använde fyra olika CMS-system för att uppdatera innehåll och kommunicera med nuvarande och potentiella kunder. Tiden som spenderades på att importera och exportera information mellan verktygen började bli kostsam. Istället för fyra separata CMS började VJS leta efter ett verktyg som samlade alla funktioner på en plats. 

 

Byte av CMS och uppdaterad design

VJS valde Hubspot som plattform för sin nya hemsida, men överlämnade designbesluten till sitt moderbolag Karnov Group, som var oroliga att för stora designförändringar skulle sänka hemsidans konvertering.

Den nya hemsidan skulle innehålla alla de delar som gör VJS så framgångsrikt- men göra ett bättre jobb med att visa upp företagets värderingar och ge besökarna en bättre användarupplevelse.

 

5 förändringar som ledde till ett smidigare informationsflöde  

iGoMoon utgick från Karnov Groups grafiska designprofil för att genomföra fem viktiga förändringar i hemsidans funktionalitet:

1. Flytta varumärket från filantropiskt och konservativt till premium och professionellt. Den viktigaste biten blev att se till att den nya designen låter hemsidan “andas”. Genom att använda vita ytor, stora bilder och att ge innehållet på varje sida generöst med utrymmet, har sajten nu ett slankare utseende.

 

 Vänster: den gamla hemsidan. Höger: den nya hemsidan.

VJS hemsida före och efter redesign av hemsidan

 

2. Skapa en informationshierarki där hemsidans viktigaste information och funktioner lyfts fram och får sitt eget utrymme. Den gamla hemsidan försökte få in så mycket information som möjligt på varje sida, vilket täppte till besökarnas informationsflödet och blev mer förvirrande än hjälpsamt. 

 

3. Responsiv design - såklart.

 

4. Förbättrad sökfunktion. Den gamla sökfunktionen kunde bara sortera kurser efter en kriterie. Den nya funktionen gör det möjligt att sortera kurser efter flera såsom föreläsare, datum, längd och kurstyp. Detta är alla innovativt inbyggda i Hubspots CMS, vilket ger både smidig administration och hög prestanda.

Hemsidan har även en funktion för fritextsökning i realtid som använder en Google Custom Search Engine för en riktigt användarvänligt webbupplevelse.

Läs mer om våra utvecklingstjänster för Hubspot här. 

 

 Vänster: den gamla hemsidan. Höger: den nya hemsidan

vjs-kurser-before-after.jpg

 

5. Integrering av LMS (Learning Management System). VJS ville att registreringsformulären på den nya hemsidan kunde:

  • Använda Hubspot forms, för att kunna utnyttja "Smarta fält" för en enklare registreringsprocess.
  • Automatiskt skicka registreringsinformation till en extern LMS, för att automatiskt hantera bokningar och fakturering.
  • Segmentera nya kunder till automatiserade arbetsflöden, vilket ordnades genom “webhook triggers”, responser genom HubSpot API och noggranna kriterier för kontaktinformation.

 

Nästa stopp för VJS: ökad tillväxt

Den nya hemsidan har gett VJS de rätta verktygen för att öka sin tillväxt, återta sina marknadsandelar och positionera sig som det självklara fortbildningsalternativet för svenska jurister. 


Vill du se hur VJS nya hemsida fungerar i praktiken? Besök den nya hemsidan här. 

 

Funderar du på att lansera en ny hemsida? 

Ladda ner vår Guide: 10 steg att följa när du ska lansera en ny hemsida och lär dig vad som krävs för att din nästa hemsida ska bli en framgångssaga.

 

Ladda ner guiden

 

Av Mattias Grönborg

CEO/Founder

The captain of this rocketing adventure. He has crafted this agency through sleeping on an a IKEA couch between a wine-cellar and a garbage room and by not hesitating to hand our back rubs to his employees.

The best way to connect with him is on Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
instagram.com/mattgron
VD/grundare

Företagande ligger i utförandet - åtminstone om du frågar Mattias. Vem som helst kan få en idé, men bara ett fåtal kan genomföra dem. Efter 15 års arbete inom försäljning, bestämde han sig för att börja sin egen resa.

Följ hans resa på
Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
Instagram: instagram.com/mattgron

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!