Manresan

#Månresan avsnitt 167: LÄGGER FISKEN PÅ DISKEN - LEDARSKAP

Av Mattias Grönborg | 19.11.19

Lästid: 2 minuter
‹ Tillbaka till listningen

 

Missat tidigare avsnitt? Se alla tidigare avsnitt här

 

 

Vi har under hösten haft trenden att en handfull kollegor sökt sig vidare. I dagens avsnitt adresserar jag den trenden. Jag kallar trenden "flodshästen på månen". Illustrerar vi det som ett isberg, så blir toppen på isberget det hela laget observerar kring den pågående trenden (i form av beteenden, dialoger, kroppsspråk, och tonläge).

 

Under ytan i vår egen känsloburk leder detta fram till individens egna tolkningar (baserat på egna känslor, tolkningar och tidiga erfarenheter) och det är här som det är viktigt i ledarskapet att kliva in och prata om det som pågår under ytan. Det krävs mod. Många ledare gör inte det. Vilket leder till historiskt backspegeltittande, åsikter och fel slutsatser. Vi behöver titta framåt, vi behöver förstå vart ska vi och varför. Du som ledare behöver lägga fisken på disken och se till att gruppen blir ett lag.

 

Saker jag pratar om i videon: Jag delar mina erfarenheter, tankar och känslor om det jag lärt mig på månresan. Hur iGoMoon som företag historiskt går genom två till tre års cykler av transformation på tillväxtresan. Vilket leder till den större bilden och svaret varför vi haft den här trenden.

 

Det går bra för iGoMoon, vi växer, vi tjänar pengar och vi ser redan ut att uppnå det som krävs för att bli gasell-företag även nästa år. Alla får även se det ofiltrerade svaret från min "360 review" vad anställda och övriga intressenter tycker om mitt ledarskap på iGoMoon. Syftet med undersökningen är att mitt ledarksap inte ska vara friktionen för att skapa en företagskultur som ökar kund- och medarbetarnöjdhet genom individens självledarskap. Som ett lag har vi ett gemensamt ansvar för hur vi mår och vad vi åstakommer tillsammans.

 

 

Följ Mattias Grönborgs entreprenörsresa genom att klicka på videon nedan:    

  

 

 

 

Missa inte nästa avsnitt av Mattias vlogg #Månresan:

 

mattias-gronborg-youtube-channel-manresan

 

Av Mattias Grönborg

CEO/Founder

The captain of this rocketing adventure. He has crafted this agency through sleeping on an a IKEA couch between a wine-cellar and a garbage room and by not hesitating to hand our back rubs to his employees.

The best way to connect with him is on Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
instagram.com/mattgron
VD/grundare

Företagande ligger i utförandet - åtminstone om du frågar Mattias. Vem som helst kan få en idé, men bara ett fåtal kan genomföra dem. Efter 15 års arbete inom försäljning, bestämde han sig för att börja sin egen resa.

Följ hans resa på
Snapchat: snapchat.com/add/MattGron
Instagram: instagram.com/mattgron

Kontakta oss.

Fyll i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!