Ledarskap

#Månresan avsnitt 167: Lägga fisken på disken -ledarskap

I avsnittet pratar Mattias om fisken på disken -ledarskap, där det gäller att kliva in och prata om det som pågår under ytan.

Vi har under hösten haft trenden att en handfull kollegor sökt sig vidare. I dagens avsnitt adresserar jag den trenden. Jag kallar trenden "flodshästen på månen". Illustrerar vi det som ett isberg, så blir toppen på isberget det hela laget observerar kring den pågående trenden (i form av beteenden, dialoger, kroppsspråk, och tonläge).

Under ytan i vår egen känsloburk leder detta fram till individens egna tolkningar (baserat på egna känslor, tolkningar och tidiga erfarenheter) och det är här som det är viktigt i ledarskapet att kliva in och prata om det som pågår under ytan. Det krävs mod. Många ledare gör inte det. Vilket leder till historiskt backspegeltittande, åsikter och fel slutsatser. Vi behöver titta framåt, vi behöver förstå vart ska vi och varför. Du som ledare behöver lägga fisken på disken och se till att gruppen blir ett lag.

Saker jag pratar om i videon: Jag delar mina erfarenheter, tankar och känslor om det jag lärt mig på månresan. Hur iGoMoon som företag historiskt går genom två till tre års cykler av transformation på tillväxtresan. Vilket leder till den större bilden och svaret varför vi haft den här trenden.

Det går bra för iGoMoon, vi växer, vi tjänar pengar och vi ser redan ut att uppnå det som krävs för att bli Gasell-företag även nästa år. Alla får även se det ofiltrerade svaret från min "360 review" vad anställda och övriga intressenter tycker om mitt ledarskap på iGoMoon. Syftet med undersökningen är att mitt ledarskap inte ska vara friktionen för att skapa en företagskultur som ökar kund- och medarbetarnöjdhet genom individens självledarskap. Som ett lag har vi ett gemensamt ansvar för hur vi mår och vad vi åstadkommer tillsammans.

Vi behöver titta framåt, vi behöver förstå vart ska vi och varför. Du som ledare behöver lägga fisken på disken och se till att gruppen blir ett lag.
Mattias Grönborg

Are you ready take your journey to the next level?

We're always eager to hear about new growth stories. We would love to hear your story.
Contact us here
An iGoMoon Space agent