Tillväxt

#Månresan avsnitt 184: Varför modernt säljarbete inkluderar video

I avsnittet diskuteras varför det moderan säljarbetet inkluderar video och hur sälj kan effektiviseras med hjälp av Vidyard.  

Ännu en dag på ett tomt kontor i spåren av coråååna. Eller nästan tomt iallafall. Har fått sällskap av Åsa idag som ledsnade på att sitta hemma. Under förmiddagen pratade jag och Åsa med Erik kring HubSpot:s CMS-lansering och vilka actions vi behöver ta internt kring detta, då vi har som ett mål att bli HubSpots ledande CMS-partner.

Jag börjar även ringa upp kollegorna för att stämma av remote-läget hos var och en. Något som sker naturligt och spontant när alla är på kontoret, men som jag nu faktiskt behöver se till att planera in i dagen. Vi hade också en "user training session" med Vidyard kring deras marketing-del på eftermiddagen. Det är en del av deras onboarding-program som vi nu utbildas i eftersom vi valt att gå med i deras partner program.

Eftersom traditionella försäljningskanaler så som telefon och mail förlorar effektiviteten, blir det moderna försäljningsarbetet mer och mer i behov av video som verktyg. Vi ser att säljorganisationer som inkluderar video bokar fler möten och stänger mer affärer. Därför valde vi att fördjupa ett samarbete med Vidyard för att stötta företag som vill bedriva ett modernt säljarbete.

Vi ser att säljorganisationer som inkluderar video bokar fler möten och stänger mer affärer.
Mattias Grönborg

Are you ready take your journey to the next level?

We're always eager to hear about new growth stories. We would love to hear your story.
Contact us here
An iGoMoon Space agent