Livet på månen

#Månresan avsnitt 186: Planerar vår kontorslösning för post-corona

I avsnittet delar Mattias sina tankar om remote-working och planerar möjliga kontorslösningar post-corona. Hur kommer den fysiska arbetsplatsen påverkas?

Det är onsdag och Emmis sista praktikdag. Vi har en avskedsfika för henne på kontoret (för oss tre personer som är där) medans övriga gänget ringer in hemifrån. Vi gick (som vanligt när någon slutar på månen) laget runt och delade våra minnen och intryck av Emmi från hennes tid på månen. Alltid så kul och se vilken fin energi det skapar.

Jag installerade också en app i Slack som heter Disco. Den appen blir en digital variant av våra peer-2-peer kort där man kan ge "kudos" till medarbetare som lever värdegrunden och presterar något bra. Detta kan sedan följas upp med statistik i appen. Jag har under de senaste veckorna reflekterat en del över hur bra det fungerat att jobba remote och jag planerar nu för post-corona, hur ser den fysiska arbetsplatsen egentligen ut?

Kontorets existensberättigande är en plats där vi möts för kunskapsmöte internt och med kunder. Men arbetsplatsen ska inte vara en plats där man förvarar massa skrivbord som används 10%. Ett kontorshotell kanske är en bättre lösning och det skulle både dra ned kostnaden men också kapitalbindningen. Jag vill ha en mer "gummibandslösning" för kontoret. Jag är mindre peppad på ståltråd

Arbetsplatsen ska inte vara en plats där man förvarar massa skrivbord som används 10%.
Mattias Grönborg

Are you ready take your journey to the next level?

We're always eager to hear about new growth stories. We would love to hear your story.
Contact us here
An iGoMoon Space agent