Entreprenörskap

#Månresan avsnitt 197: Funkar inte människorna så funkar ingenting

Idag skulle vi haft en onboarding med de nya kollegorna men den blev inställd. Det blev istället en dag med medarbetarsamtal, IT-support, jakt efter kaffekoppar och onboarding-förberedelse. En vanlig dag som entreprenör helt enkelt. Man vet aldrig säkert hur dagen kommer se ut.

Idag skulle vi haft en onboarding med de nya kollegorna men den blev inställd. Det blev istället en dag med medarbetarsamtal, IT-support, jakt efter kaffekoppar och onboarding-förberedelse. En vanlig dag som entreprenör helt enkelt. Man vet aldrig säkert hur dagen kommer se ut.Det byggdes upp en stress inom mig under dagen men den stressen berodde inte på samtalet med kollegan som hade känsomässiga utmaningar utan snarare pga pressen jag sätter på mig själv och de uppgifter jag vill utföra. Att stötta en kollega ger mig snarare energi.

Det är min roll att stötta människorna som bygger företaget. Funkar inte människorna så spelar processer och system ingen roll. Men jag som ledare pendlar också upp och ner känslomässigt, vilket är naturligt. Jag skulle helt sakna empati om jag inte gjorde det.

Men den här situationen är också något som är självvalt. Jag vill hjälpa människor i deras karriär och på den resa de går igenom. Och då känns det ibland som en berg-och-dalbana.

 

Det är min roll att stötta människorna som bygger företaget. Funkar inte människorna så spelar processer och system ingen roll.
Mattias Grönborg

Are you ready take your journey to the next level?

We're always eager to hear about new growth stories. We would love to hear your story.
Talk to a HubSpot expert
An iGoMoon Space agent